Hlavní obsah

Ze Simona byl uzlíček nervů

OSTRAVA

Z kurtu mu museli pomáhat spoluhráči. Ze dvou porážek na ostravském taraflexu se osmý hráč světa Gilles Simon sesypal. Na psychiku hubeného 24letého Francouze toho bylo příliš. Dostal důvěru a roli nezvládl.

Článek

Když přišel na tiskovku, mluvil potichu a měl nepřítomný pohled. Jeho poslední výsledky na turnajích a pozice v první desítce žebříčku ATP mu v Ostravě byly k ničemu. „Ztratit dva body, to je prostě špatné,“ vykládal, ačkoli ještě ve čtvrtek si vyšponovanou atmosféru týmové soutěže nechtěl připouštět. „Pořád je to přece jen tenisový zápas,“ tvrdil.

Po dvou porážkách ve svých prvních daviscupových duelech ale musel změnit názor. „Je tu mnohem větší tlak na úspěch. Nehrajete jen za sebe... Každý balón vás stojí víc námahy. Prostě je to všechno těžší,“ soukal ze sebe.

Před zápasem se nehrající kapitán Guy Forget chlubil, že má k dispozici nejsilnější tým za hodně dlouhou dobu. Ze jmen Tsonga, Simon, Gasquet šel strach. „Jenže se ukázalo, že Češi mají moc silné singlisty, kteří jsou navíc schopni hrát spolu debla. To byl důležitý faktor,“ rozmluvil se Simon.

Výpravu soupeře přijely do Ostravy podpořit asi dvě stovky natěšených fanoušků, ale po neděli zamrzly sebevědomé úsměvy i na tvářích francouzských žurnalistů, kterých se na Moravu vydala asi třicítka. „Jestli je to pro náš šok? No, mysleli jsme samozřejmě na postup. Celé střetnutí rozhodlo vlastně pár míčů,“ usoudil Simon. Jenže Francie půjde do baráže a naši na Argentinu. „Česko by klidně mohlo postoupit finále,“ byl přesvědčen neslavný francouzský hrdina.

Reklama

Související témata: