Hlavní obsah

Clijstersová se podle bývalého kouče možná vrátí k tenisu

INDIAN WELLS

Bývalá světová jednička Kim Clijstersová by se mohla vrátit na tenisové turnaje. Tvrdí to její někdejší kouč Carl Maes. Pětadvacetiletá Belgičanka ukončila profesionální kariéru předloni v květnu a nyní se stará o roční dceru Jadu.

Článek

Spekulace o možném návratu rozvířila sama Clijstersová, když v minulém týdnu přijala pozvání do letní americké soutěže družstev World Team Tennis. V červenci by měla odehrát dva zápasy za St. Louis. Už v květnu by se měla zúčastnit speciální akce ve Wimbledonu, kde se bude testovat zatahovací střecha na Centrálním dvorci. Novinku na slavném turnaji si vyzkouší společně s dalšími bývalými hvězdami Steffi Grafovou, Andrem Agassim a Timem Henmanem.

"Když skončila, nikdy jsem neříkal, že je to navždycky," řekl dnes Maes agentuře Reuters. "Myslím, že je příliš brzy něco říkat, ale někde vzadu v hlavě o tom musí přemýšlet. Nepřekvapilo by mě to," uvedl bývalý trenér vítězky US Open z roku 2005, která se rozhodla skončit kvůli zdravotním problémům a touze po rodině.

Podle Maese by Clijstersová i po dlouhé pauze byla schopná konkurovat hráčkám na okruhu WTA. "Jak jsme viděli u Martiny Hingisové a Lindsay Davenportové, které se vrátily, dokázaly vyhrávat turnaje i zápasy proti špičkovým hráčkám," řekl Maes, jenž se nyní stará o tenistky v Británii.

Reklama