Hlavní obsah

Nadal odvrátil proti Nalbandianovi pět mečbolů a postoupil

INDIAN WELLS

Nejlepší tenista světa Rafael Nadal postoupil do čtvrtfinále turnaje v Indian Wells po nervydrásající bitvě s Davidem Nalbandianem, v níž odvrátil pět mečbolů. Dvaadvacetiletý Španěl vyhrál téměř tříhodinový duel, jenž skončil po druhé hodině v noci místního času, po setech 3:6, 7:6 a 6:0.

Článek

Nadal až do středy ještě Nalbandiana neporazil a sedmadvacetiletý Argentinec byl v utkání čtvrtého kola v Indian Wells hodně blízko třetímu vítězství nad aktuální světovou jedničkou. V druhém setu za stavu 5:3 měl čtyři mečboly při Nadalově podání a další v následujícím gamu při vlastním servisu, ale bojovný Španěl všechny odvrátil. Šestinásobný grandslamový vítěz dovedl set do tie-breaku, který vyhrál 7:5, a v rozhodující sadě nadělil zdecimovanému soupeři kanára.

"Měl jsem štěstí. Nešel jsem do toho utkání v dobrém psychickém rozpoložení. Nevěděl jsem, jak mám proti němu hrát, možná i proto, že jsem s ním předchozí dva zápasy prohrál," uvedl Nadal. "Dnes jsem udělal velký obrat. Snad budu hrát příště agresivněji," dodal.

Nalbandiana může ve čtvrtfinále pomstít jeho krajan Juan Martín del Potro, jenž bude příštím Nadalovým soupeřem. Spolu se světovou jedničkou pokračují všichni zbývající favorité. Čtvrtfinále proto nabízí další atraktivní souboje Roger Federer - Fernando Verdasco a Novak Djokovič - Andy Roddick.

Ljubičič se střetne s Murraym

Jediným nenasazeným mezi nejlepšími osmi je bývalý třetí hráč světa Ivan Ljubičič, jenž ve více než tříhodinovém souboji zdolal Rusa Igora Andrejeva, ačkoli za stavu 5:6 v rozhodující sadě čelil při svém podání stejně jako Nadal pěti mečbolům. Zkušený Chorvat nakonec vyhrál 4:6, 7:6, 7:6 a ve čtvrtfinále se utká s Britem Andym Murraym.

V ženské části turnaje vypadla ve čtvrtfinále Ruska Dinara Safinová a nevyužila šanci stát se poprvé světovou jedničkou. Finalistka letošního Australian Open a nejvýše nasazená prohrála ve středu s Běloruskou Viktorií Azarenkovou 7:6, 1:6 a 3:6.

Mladší sestra bývalé mužské jedničky Marata Safina by napodobila úspěch svého slavného sourozence v případě, že by v Kalifornii došla do finále. Sesadila by tak Američanku Serenu Williamsovou, jež v Indian Wells nestartuje.

Safinová přitom měla duel proti osmé nasazené dobře rozehraný, protože v první sadě odvrátila setbol a vyhrála ji v tie-breaku. Následující set však ztratila hladce 1:6, a i když v rozhodující sadě vedla 3:1, devatenáctiletá Azarenková získala pět gamů za sebou a postoupila do semifinále. V něm se utká s další Ruskou Věrou Zvonarevovou.

Tenisový turnaj mužů série Masters a žen v Indian Wells:
Muži (dotace 4,5 miliónu dolarů):
Dvouhra - 4. kolo:
Djokovič (3-Srb.) - Wawrinka (16-Švýc.) 7:6 (9:7), 7:6 (10:8), Del Potro (6-Arg.) - Isner (USA) 7:6 (7:4), 7:6 (7:3), Roddick (7-USA) - Ferrer (12-Šp.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:3, Ljubičič (Chorv.) - Andrejev (22-Rus.) 4:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:4), Nadal (1-Šp.) - Nalbandian (14-Arg.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:0.
Ženy (dotace 4,5 miliónu):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Azarenková (8-Běl.) - Safinová (Rus.) 6:7 (4:7), 6:1, 6:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články