Hlavní obsah

Nejlepším tenistou minulé sezóny byl vyhlášen Nadal

Nejlepším tenistou minulého roku byl ve středu v Miami vyhlášen první hráč světového žebříčku Rafael Nadal. Přerušil tak čtyřleté panování Rogera Federera ze Švýcarska, který přesto i letos získal dvě trofeje. Popáté za sebou získal v anketě mezi hráči cenu Stefana Edberga za vystupování a vyrovnal rekord švédského tenisty, po němž je ocenění pojmenováno. Rodák z Basileje navíc pošesté za sebou vyhrál i hlasování fanoušků.

Článek

Nadal se v uplynulé sezóně stal prvním hráčem od Björna Borga v roce 1980, který dokázal vyhrát jak Roland Garros tak Wimbledon. Celkem získal na okruhu ATP osm titulů a pomohl Španělsku k triumfu v Davisově poháru.

Nováčkem roku byl v Miami vyhlášen Japonec Kei Nišikori. Devatenáctiletý tenista získal v loňském roce svůj první titul a ve světovém žebříčku se posunul o 200 míst na 63. příčku. Rok zakončil jako nejmladší hráč první stovky pořadí.

"Skokanem" roku byl vyhlášen předloňský nejlepší nováček roku Jo-Wilfried Tsonga z Francie, který se z 43. místa žebříčku posunul na šestou pozici. Cenu Arthura Ashe za charitativní činnost obdržel Američan James Blake.

Reklama

Související témata: