Hlavní obsah

Kapitán Pála sleduje před Fed Cupem s USA osm tenistek

BRNO

Kapitán českých tenistek Petr Pála sleduje před semifinále Fed Cupu se Spojenými státy americkými osm hráček. Konečnou nominaci pro duel, který se uskuteční 25. a 26. dubna v brněnské hale Rondo, stejně jako soupeř oznámí deset dní před zápasem. Jisté je, že se v nominaci neobjeví Nicole Vaidišová, která už dříve ohlásila, že v této sezóně v týmové soutěži reprezentovat nebude.

Článek

"Sledoval jsem osm českých hráček. Svoje nominační záměry nechci zveřejňovat, nejdříve s nimi seznámím hráčky. Nemohu proto říci, zda postavím čtveřici, která hrála naposledy v Brně proti Španělsku," uvedl Pála v telefonickém rozhovoru z Miami v rámci pondělní tiskové konference v Brně.

Na Floridě ho zaujaly výkony Ivety Benešové. "Včera večer proti Argentince Dulkové hrála výborně, v předcházejícím zápase proti Lisické solidně," řekl Pála.

Přestal se zajímat o to, kdo přijede ze zámoří. "Jejich sestava zůstává tajemstvím. Trošku jsem se o předběžnou nominaci zajímal, ale upustil jsem od toho. Počkám až na jejich nominaci," řekl Pála.

Příjezd sester Williamsových stále nejistý

Podle něj stále přicházejí v úvahu tři varianty. "Se sestrami Williamsovými, jenom s jednou ze sester a také sestava bez nich. Myslím si, že ani Mary Joe Fernandezová sama neví, kdo bude v jejím týmu v Brně hrát. Ale sleduji všechny potenciální americké uchazečky o nominaci, v úvahu kromě sester Williamsových připadá dalších pět hráček," dodal kapitán.

Semifinále Fed Cupu koliduje se stavebním veletrhem, který má na tuto akci dlouhodobou smlouvu o pronájmu pavilonu B na Brněnském výstavišti, kde se hrálo loni se Slovenskem a letos se Španělskem. Proto se tenistky budou muset přesunout do haly Rondo, která se chystá na rekonstrukci.

Vstupenky do haly Rondo již v prodeji

Přípravy na utkání začnou 15. dubna. Vedle úpravy interiéru se využije i celý venkovní prostor haly, kde vyroste provizorní tiskové středisko, všechny VIP stany, nákupní stánky a také toalety pro diváky. Pořadatelé museli navíc požádat mezinárodní federaci ITF o výjimku, protože výška haly 12 metrů neodpovídá předpisům.

Rondo bude mít pro tenisové utkání kapacitu 4000 míst. Vstupenky jsou od pondělního dne v předprodeji. Cena lístku na jeden den je 350 korun, dvoudenní stojí 600 korun. Sobotní zápasy začnou ve 13:30, nedělní v pravé poledne.

V hale Rondo se Fed Cup hrál poprvé a naposledy před jedenácti lety, kdy české tenistky podlehly Švýcarsku 1:4. Vrcholem byl tehdy souboj Jany Novotné s Martinou Hingisovou, v němž tehdejší česká jednička prohrála 6:4, 3:6, 2:6.

Reklama

Související témata: