Hlavní obsah

Berdych i Štěpánek už na turnaji v Miami dohráli

MIAMI

Čeští tenisté Tomáš Berdych i Radek Štěpánek vypadli na turnaji Masters v Miami shodně v osmifinále. Berdych nestačil na světovou trojku Novaka Djokoviče, když srbskému tenistovi podlehl 3:6 a 2:6 a nezopakoval loňskou semifinálovou účast. Štěpánek proti Španělu Fernandu Verdascovi uhrál ještě o jednu hru méně.

Článek

Berdych nezačal druhý vzájemný souboj dobře a hned v třetím gamu přišel o servis. Přestože svého soupeře dokázal občas přesnými údery k postranním čarám rozběhat, Djokovič si podání podržel a první sadu vyhrál 6:3.

Náznak zlepšení předvedl český tenista v úvodu druhé sady, když proměnil svůj jediný brejkbol. Výhodu však rychle ztratil, a jelikož od té doby už neuhrál ani game, odešel z kurtu poražen za hodinu a 12 minut se svěšenou hlavou.

Již potřetí během tohoto roku se utkal Štěpánek s osmým nasazeným Verdascem, výsledek úterního duelu se k radosti Španěla velmi podobal tomu z 3. kola Australian Open. Tehdy uhrál český reprezentant během tří setů jen čtyři gamy, tentokrát odešel poražen po setech 2:6 a 2:6.

Na podniku s dotací 4,5 miliónu dolarů tak hájí české barvy už jen Iveta Benešová, která bude hrát ve čtvrtfinále proti Venus Williamsové.

MIAMI (dotace 4,5 miliónu dolarů)
Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Verdasco (8-Šp.) - Štěpánek (18-ČR) 6:2, 6:2, Djokovič (3-Srb.) - Berdych (21-ČR) 6:3, 6:2, A. Murray (4-Brit.) - Troicki (Srb.) 6:1, 6:0, Tsonga (10-Fr.) - Simon (7-Fr.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:2.
Čtyřhra - 2. kolo:
Hutchins, Kerr (Brit./Austr.) - Damm, Lindstedt (ČR/Švéd.) 6:3, 6:3.
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kuzněcovová (8-Rus.) - Wozniacká (13-Dán.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:1.

Reklama

Související témata: