Hlavní obsah

Nadal v Miami postoupil po dvou tie-breacích

MIAMI

Dva nejlepší světoví tenisté Rafael Nadal i Roger Federer si zajistili postup do čtvrtfinále turnaje Masters v Miami. Více práce se svým soupeřem měl v úterý Nadal, jenž zdolal Stanislase Wawrinku ve dvou tie-breacích. Federer vyřadil domácího Taylora Denta 6:3 a 6:2 a jeho příštím soupeřem bude další Američan Andy Roddick.

Článek

Přes kvalitní servis Wawrinky se světová jednička těžko prosazovala a využila jediný z 12 nabídnutých brejkbolů. Ve druhém setu Švýcar dokázal odvrátit čtyři mečboly, v závěrečném tie-breaku už ale Nadal překvapení nepřipustil.

Federer se při svém utkání musel obávat pouze větru, který znepříjemňoval podání z jedné strany kurtu. V maratonském pátém gamu prvního setu musel odvracet osm brejkbolů, poté už hráči z kvalifikace nedal šanci. "To byla klíčová hra. Proti větru jsem se trápil s prvním servisem a musel odvracet jeden brejkbol za druhým," přiznal Federer.

Dent se snažil praktikovat styl servis-volej, na bývalou světovou jedničku si ale nepřišel. "Rád hraju proti takovým hráčům. V době, kdy jsem začínal, takto hrála spousta tenistů, dokonce i já. Snažili se chodit k síti, tlačit a rychle zakončit výměnu," dodal Federer.

Již do semifinále ženského turnaje postoupila Běloruska Victoria Azarenková. Australskou soupeřku Samanthu Stosurovou zničila po setech 6:1 a 6:0.

MIAMI:
Muži (dotace 4,5 miliónu dolarů):
Dvouhra - 4. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Wawrinka (16-Švýc.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:4), Federer (2-Švýc.) - Dent (USA) 6:3, 6:2, Roddick (5-USA) - Monfils (9-Fr.) 7:6 (7:2), 6:4, Del Potro (6-Arg.) - Ferrer (11-Šp.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - 2. kolo:
Čermák, Mertiňák (ČR/SR) - Dlouhý, Paes (4-ČR/Indie) 6:3, 6:3.
Ženy (dotace 4,5 miliónu dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Azarenková (11-Běl.) - Stosurová (Austr.) 6:1, 6:0.
Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová, Raymondová (3-ČR/USA) - Duševinová, Švedovová (Rus.) 6:7 (5:7), 6:4, 10:8.

Reklama

Související témata: