Hlavní obsah

Fernandezová zřejmě nepočítá v Brně se sestrami Williamsovými

MIAMI

Nehrající kapitánka amerického fedcupového týmu Mary Joe Fernandezová podle všeho nepočítá s tím, že by na semifinále Fed Cupu do České republiky přivezla sestry Serenu a Venus Williamsovy. V rozhovoru pro oficiální internetové stránky týmové soutěže sice konkrétní podobu sestavy neprozradila, ale mluvila o mladých tenistkách, které získávají zkušenosti.

Článek

"Ještě nemám tým připravený, ale pracuji na tom. V Americe je to takové přechodné období, snažíme se pracovat na budoucnosti a připravit mladou generaci. Začínají, zlepšují se, získávají zkušenosti ve Fed Cupu," řekla kapitánka před duelem, který se uskuteční 25. a 26. dubna v brněnské hale Rondo.

Pro absenci obou amerických hvězd hovoří i skutečnost, že Fernandezová svůj tým nepovažuje za favorita v boji o finále. "Myslím, že to bude velmi těžký zápas, Češky mají kvalitní hráčky," uvedla během turnaje v Miami.

Výsledek tipovat nechtěla

Výsledek však nechtěla odhadovat. "Nejlepší na Fed Cupu je, že je to týmová soutěž a stát se může všechno. Ve Fed Cupu je spousta překvapení. Náš tým bude hladový po úspěchu," prohlásila.

Pokud nebude hrát ani jedna ze sester Williamsových, zbývají Američankám z tenistek první světové stovky čtyřiadvacetiletá Bethanie Matteková-Sandsová a o deset let starší Jill Craybasová. Druhá jmenovaná byla americkou jedničkou v zápase prvního kola s Argentinou.

Fernandezová do Brna nepřijede poprvé, v listopadu 1997 hrála v moravské metropoli exhibiční turnaj. "Pamatuji se, že to bylo velmi hezké, těším se. Doufám, že budu mít čas, abych si zajela i do Prahy, která je jedním z mých nejoblíbenějších měst na světě," dodal.

Reklama

Související témata: