Hlavní obsah

Azarenková smetla Serenu Williamsovou a vyhrála turnaj v Miami

Běloruská tenistka Victoria Azarenková vyhrála turnaj v Miami, když ve finále porazila světovou jedničku Serenu Williamsovou 6:3 a 6:1. Devatenáctiletá hráčka si za největší úspěch kariéry připsala prémii 700.000 dolarů.

Článek

V duelu nedala Williamsové prakticky šanci, když pouze jednou za stavu 2:1 v prvním setu prohrála vlastní servis. Když ve stejné fázi druhé sady vzala zkušené Američance znovu podání, ta už na možný zvrat rezignovala. Williamsová do utkání nastoupila s ovázaným levým stehnem, což ji limitovalo v pohybu. "Nebudu hledat žádné výmluvy. Jediné, co mohu říci, že Victorii blahopřeju," uvedla smutná Williamsová, která si semifinálovou výhrou nad sestrou Venus udržela nejvyšší post ženského žebříčku.

Azarenková zažívá výjimečný vstup do sezóny. Na kontě už má také tituly z Brisbane a Memphisu a prohrála pouze dva duely - v semifinále Indian Wells s Věrou Zvonarevovou a v osmifinále Australian Open právě se svou dnešní soupeřkou. Nad tou přitom v Melbourne vedla 1:0 na sety, kvůli nevolnosti však musela zápas proti pozdější vítězce vzdát.

Díky floridskému triumfu si Azarenková polepší v pondělním vydání žebříčku na osmé místo. "Od minulého roku jsem se zlepšila snad ve všem, ale hlavně si víc věřím a vím, že mohu vyhrávat turnaje," řekla šťastná vítězka.

Reklama

Související témata: