Hlavní obsah

Murray zdolal ve finále v Miami Djokoviče a má letos třetí titul

Britský tenista Andy Murray vyhrál poprvé v kariéře lukrativní turnaj série Masters v Miami. Čtvrtý hráč žebříčku zdolal v nedělním finále světovou trojku Novaka Djokoviče ze Srbska 6:2, 7:5 a získal letošní třetí titul.

Článek

Murray podlehl před dvěma týdny v Indian Wells ve finále prvního turnaje Masters v sezoně Rafaelu Nadalovi, v neděli ale šel od úvodu za vítězstvím. V prvním setu brzy nad Djokovičem, jenž v semifinále zdolal ve třech setech Rogera Federera, vedl 4:0 a pohodlně sadu získal.

Ve druhé se snažil o obrat jednadvacetiletý Srb, dostal se do vedení 4:1, 5:2 a za stavu 5:3 dokonce podával na zisk sady, jeho skotský vrstevník však duel otočil. Murray těžil ze 43 nevynucených soupeřových chyb, sám jich udělal sotva polovinu.

"Řekl bych, že dnes jsem byl sám svým největším nepřítelem. Za stavu 5:3 jsem nehrál chytře. Měl jsem dva setboly, které jsem měl využít, protože kdo ví, co se mohlo stát ve třetím setu," uvedl Djokovič.

Po triumfech v Dauhá a Rotterdamu získal Murray své nejcennější letošní turnajové prvenství. Inkasoval za ně 1000 bodů do žebříčku a šek na 605 500 dolarů.

MIAMI
Dvouhra - finále:
Murray (4-Brit.) - Djokovič (3-Srb.) 6:2, 7:5.

Reklama

Související témata: