Hlavní obsah

České tenistky před Fed Cupem preventivně léčí drobná zranění

PRAHA

Tenistky Iveta Benešová a Petra Kvitová, které by měly být za 17 dnů v Brně českými oporami ve fedcupovém semifinále proti USA, nehrají v tomto týdnu plánovaný turnaj WTA v Marbelle a raději odpočívají. Rozhodly se totiž doléčit drobné neduhy, než aby se případně zranily a nemohly pak hrát týmovou soutěž.

Článek

Současná česká jednička Benešová, 25. hráčka světa, potřebuje dát dohromady bolavá záda a Kvitovou trápí loket. "Jsou to drobné věci. Především jde o prevenci, aby se nestalo něco vážnějšího a holky byly připravené na Fed Cup," řekl v úterý ČTK David Kotyza, trenér obou hráček a zároveň i fedcupový kouč u kapitána Petra Pály.

Benešová zatím prožívá životní sezónu, naposledy hrála čtvrtfinále v Miami, ale už tam léčila bederní část zad. "Každý den chodila k fyzioterapeutovi a musela se šetřit. Hrála dlouho a měla toho plné zuby, proto jí odpočinek prospěje," konstatoval Kotyza.

Také devatenáctiletá Kvitová, která hraje svoji druhou sezónu na okruhu WTA a objíždí velké turnaje, potřebovala pauzu. "Je mladá, není zvyklá na dlouhé šňůry a musí se dát fyzicky do kupy," uvedl Kotyza. Obě hráčky se podle něho příští týden objeví na antukovém turnaji v Barceloně a odtud zamíří na Fed Cup.

Reklama

Související témata: