Hlavní obsah

Na ostravský tenisový challenger přijede Baghdatis

OSTRAVA

Bývalý osmý tenista světa Marcos Baghdatis se zúčastní ostravského challengeru. Kyperský finalista grandslamového Australian Open 2006 se po loňských zraněních dostává do zápasového tempa a na přelomu dubna a května bude hvězdou antukového turnaje Prosperita Open.

Foto: Sebastian Costanzo

Kyperský tenista Marcos Baghdatis

Článek

"Je to bomba. S jeho manažerem jsem se v pondělí domluvili na podmínkách. Jsou na naše poměry v době krize asi nadstandardní, ale to jméno za to stojí," řekl v úterý ČTK ředitel turnaje Václav Roubíček.

Roubíček, bývalý aktivní tenista (nejlépe 135. ve dvouhře ATP), využil při hledání osobnosti svých kontaktů. Ozval se mu Jean-Philippe Bernard, Baghdatisův manažer. "Chtěli jsme pro turnaj hvězdu, kontaktovali jsme jako loni El Aynaouiho, ale jsem nejradši, že vyšel právě Baghdatis," konstatoval Roubíček.

Vedle nadstandardních podmínek mohlo hrát roli, že Baghdatis, na jehož účast v Česku upozornil server protenis.cz, už v Ostravě hrál. Před pěti lety postoupil z kvalifikace a vypadl v druhém kole. "Snad i znalost našeho prostředí nám pomohla," poznamenal Roubíček.

Dnes třiadvacetiletý Baghdatis odehrál nejlepší sezonu v roce 2006, kdy prohrál až ve finále Australian Open, probojoval se i do semifinále Wimbledonu a v srpnu byl osmým hráčem světa. Loni odehrál jen 12 turnajů, protože po Wimbledonu dva měsíce nehrál kvůli únavové zlomenině zápěstí a poté si v Metách namohl záda.

Ostravský challenger Prosperita Open 2009 s dotací 50 tisíc dolarů se koná 25. dubna až 3. května v areálu SC - Ostrava v Komenského sadech. Loni se z titulu radoval český tenista Jiří Vaněk.

Reklama

Související témata: