Hlavní obsah

Zakopalová pomohla Safinové na tenisový trůn

Ruská tenistka Dinara Safinová se za dva týdny stane poprvé v kariéře světovou jedničkou. Do čela žebříčku, který bude zveřejněn 20. dubna, jí pomohla česká hráčka Klára Zakopalová tím, že na turnaji v Marbelle v prvním kole vyřadila v úterý senzačně současnou jedničku Američanku Serenu Williamsovou.

Článek

"Je to velká čest a sen každé holky, která hraje profesionální tenis. Nemusím ale zdůrazňovat, že bych se na první místo ráda dostala jiným způsobem," citovala agentura Reuters Safinovou, která tento týden nikde nehraje. "Pro mě je to navíc o to pikantnější, protože můj bratr Marat byl také světovou jedničkou. Jsem moc ráda, že jsem se mu vyrovnala," dodala dvaadvacetileté Ruska.

Marat a Dinara Safinovi jsou prvními sourozenci, kterým se podařilo dosáhnout na post světové jedničky. Dinara bude druhou ruskou tenistkou v čele pořadí WTA po Marii Šarapovové a celkově devatenáctou světovou jedničkou.

Do čela žebříčku se Safinová dostane, aniž by vyhrála jediný grandslam. V uplynulých dvanácti měsících triumfovala na čtyřech turnajích a pětkrát pak odešla z finále jako poražená, mimo jiné na Australian Open a Roland Garros.

Reklama

Související témata: