Hlavní obsah

Ivanovičová s Jankovičovou chtějí vytáhnout Srbky mezi elitu

BĚLEHRAD

Srbské tenistky se chystají v baráži o postup do Světové skupiny I Fed Cupu nastoupit v nejsilnější sestavě. Jelena Jankovičová a Ana Ivanovičová totiž touží dostat tým mezi elitu. Budou k tomu mít příležitost za dva týdny ve Španělsku, které v prvním kole podlehlo českému výběru.

Článek

Srbky byly dlouho v euro-africké zóně, až letos si poprvé zahrály Světovou skupinu II. V druhém výkonnostním patře se však nechtějí dlouho zdržovat, vždyť mají v týmu dvě tenistky z první světové desítky.

"Znamenalo by to strašně moc pro mě i pro celý tým. Máme velkou podporu a pro Srbsko by byl obrovský úspěch dostat se poprvé do Světové skupiny," řekla Jankovičová na oficiálních internetových stránkách soutěže.

Ivanovičovou potěšily vysoké návštěvy

Její týmová kolegyně Ivanovičová si myslí, že postup by ocenili i tenisoví fanoušci v Srbsku. "Lidi to hodně zajímá. Je to jasně patrné z toho, kolik jich přišlo na náš poslední fedcupový zápas v Bělehradu. To bylo více než patnáct tisíc, což je skvělé," pochvalovala si bývalá světová jednička.

Příjemně ji překvapilo, jak se diváci v ochozech při zápase s Japonskem chovali. "Čekala jsem, že budou hodně křičet při výměnách, jako to dělají při basketbale, ale chovali se opravdu dobře. A byla tam spousta dětí, což bylo skvělé. Byla jsem mimořádně motivovaná. Poprvé jsem hrála soutěžní zápas před vlastním publikem."

Jankovičová hraje Fed Cup ráda, protože tenis v tomto případě výjimečně není jen individuální sport. "Miluji týmovou atmosféru a je skvělé hrát s Anou. Je to příjemná změna hrát jako součást týmu a reprezentování Srbska mě inspiruje k tomu, abych hrála co nejlepší tenis," dodala.

Reklama

Související témata: