Hlavní obsah

Tenistka Zakopalová nemohla po výhře nad Williamsovou usnout

MARBELLA

Vítězství nad světovou jedničkou znamenalo pro tenistku Kláru Zakopalovou především obrovské povzbuzení a novou porci sebevědomí. Od začátku roku vyhrála na turnajích WTA jen dva zápasy v hlavní soutěži, v žebříčku klesla na hranici stovky, a tak přišla její středeční výhra nad první hráčkou světa Serenou Williamsovou na antuce ve španělské Marbelle jako blesk z čistého nebe. Zakopalová po životním utkání dlouho nemohla usnout.

Článek

"Je to povzbuzení. Ztratila jsem sebevědomí, a teď jsem zjistila, že zase umím vyhrávat," řekla Zakopalová v rozhovoru pro ČTK. V Marbelle už postoupila do čtvrtfinále, když dnes porazila krajanku Renatu Voráčovou ve třech setech. Zápas se 164. hráčkou v žebříčku dvouhry měla jasně vyhrát, ale bojovala dvě a půl hodiny.

"Nemohla jsem se soustředit, pořád jsem měla v hlavě ten zápas se Serenou. V noci jsem nemohla usnout. Člověk jen tak neporazí světovou jedničku, to se může stát jednou za život. Pořád dokola jsem si to promítala a naspala tak tři hodiny," uvedla Zakopalová.

Před zápasem s mladších ze sester Williamsových věděla, že Serena měla ve finále v Miami zavázané koleno. Její prohraný finálový duel s Viktorií Azarenkovou sledovala už ve Španělsku. "Může být šance," napadlo ji u televize.

Po výhře popřála Williamsové zdraví

I na dvorci pak měla ze soupeřky pocit, že ji zranění limituje. "Nebyla asi stoprocentní, ale taková hráčka, kdyby byla úplně zraněná, tak na kurt vůbec neleze," mínila Zakopalová. Po mečbolu pak slavné protivnici popřála, aby se brzy uzdravila. "To je v pohodě a gratuluji," přiblížila Zakopalová odpověď americké hvězdy.

V první sadě česká hráčka využila toho, že ji soupeřka podcenila. "Myslela si, že bude jenom stát a míče zabíjet," podotkla Zakopalová. Druhému satu jasně dominovala Američanka, která získala podání Zakopalové i na začátku rozhodujícího dějství. "Bála jsem se, že to půjde rychle, ale pak jsem to zahrála dobře," řekla.

Opojný pocit z triumfu nad světovou jedničkou si vychutnávala s matkou, která tentokrát nahradila jejího manžela. "Škoda jen, že to bylo první kolo. Přede mnou jsou další zápasy a nemohla jsem si to tak vychutnat, ale jednou na to zavzpomínám," uvedla tenistka. Serena Williamsová prý před odletem tančila na hráčské party až do rána.

Problémem byly koncovky zápasů

Zakopalová teď doufá, že smolný začátek roku je minulostí. Hodně zápasů prohrála ve třetích setech a postupně klesla z 66. místa až na současnou 95. pozici. "Nehrála jsem špatně, ale nezvládala jsem koncovky. Bylo pak pochopitelné, že jsem byla hlavou pryč a přestala jsem si věřit," konstatovala bývalá světová sedmadvacítka.

Svěřenkyně trenéra Davida Kunsta loni spolupracovala s psychologem a v 27 letech rozhodně nemyslí na konec kariéry. "Bylo to deptající, ale zas nemám příští rok moc co obhajovat. Musím to brát pozitivně. Ještě bych to nechtěla zabalit, necítím se jako stará bába. Něco jsem vyhrála a po téhle výhře mám zas větší chuť trénovat," dodala.

Ukázat, že našla znovu vítěznou formu, může v pátečním čtvrtfinále, v němž se utká s pátou nasazenou Carlou Suárezovou ze Španělska.

Reklama