Hlavní obsah

Američanky přijedou na Fed Cup do Brna bez sester Williamsových

NEW YORK

Světová jednička Serena Williamsová a její starší sestra Venus se v semifinále tenisového Fed Cupu mezi USA a Českou republikou nepředstaví. Americký tým dorazí k utkání, které se hraje 25. a 26. dubna v Brně, ve složení Bethanie Matteková-Sandsová, Alexa Glatchová, Melanie Oudinová a deblová specialistka Liezel Huberová. Nezkušený výběr USA dává českým tenistkám velkou naději na postup do finále po 21 letech.

Článek

Duel v Brně bude hned pro dvě americké hráčky premiérou ve Fed Cupu. Čtyřiadvacetiletá Matteková-Sandsová měla nastoupit v prvním kole proti Argentině, ale kvůli zranění kyčle se musela omluvit. Vedle 38. tenistky světového žebříčku čeká první start v soutěži i devatenáctiletou Alexu Glatchovou.

Teprve sedmnáctiletá Oudinová má za sebou pouze dva fedcupové zápasy. Při svém debutu letos v únoru podlehla Argentince Gisele Dulkové, ale v závěrečné dvouhře porazila ve třech setech Betinu Jozamiovou a vykřesala Američankám naději na postup. Obrat pak pomohla dokonat v deblu dvaatřicetiletá Huberová, která je nejzkušenější hráčkou ve výběru nehrající kapitánky Mary Joe Fernandezové.

Aktuální světová jednička ve čtyřhře dosud v týmové soutěži odehrála 14 deblových zápasů, z nichž jedenáct vyhrála. Jednou se objevila i ve dvouhře, v níž neuspěla.

Huberová se může pochlubit 36 deblovými tituly na turnajích WTA, Matteková oslavila ve čtyřhře čtyři triumfy. Ve dvouhře se žádné z amerických reprezentantek na rozdíl od českých tenistek turnaj elitního okruhu vyhrát nepovedlo. Po Mattekové je v žebříčku nejvýše Glatchová na 112. místě, Oudinové patří 176. pozice.

Reklama