Hlavní obsah

Tenistka Benešová: Věřím, že tři potřebné body získáme my

Veronika FeltováSport.cz

Bez sester Williamsových přijedou příští týden Američanky na semifinálový zápas Fed Cupu. A tak mají české hráčky velikou šanci postoupit do finále. Vědoma si je toho i Iveta Benešová. „Hlavně je nesmíme podcenit. Máme silný tým, takže věřím, že ty tři potřebné body získáme my,“ řekla Sport.cz česká jednička.

Článek

Když ve středu večer oznámila nehrající kapitánka amerického týmu Mary Joe Fernandezová nominaci, velmi tím potěšila české družstvo. Bez sester Williamsových dorazí Američanky na semifinále Fed Cupu, které se koná příští víkend v Brně. Proti Bethanii Mattekové-Sandsové, Melanii Oudinové, Alexe Glatchové a nejlepší deblistce světa Liezel Huberové tak mají Češky velkou šanci na postup do finále.

„Máme moc velkou radost, že Serena ani Venus Williamsovy nepřijedou,“ přiznala česká jednička Iveta Benešová. „I tak ale mají Američanky silný tým s musíme si dát na ně pozor. Rozhodně je nesmíme podcenit,“ uvědomuje si šestadvacetiletá tenistka. „Já osobně znám jen Bethanii Mattekovou. Hrály jsme ale proti sobě zatím jen jednou (US Open 2004, Benešová vyhrála - pozn. autora). O ostatních toho ale moc nevím,“ dodala pětadvacátá hráčka světa.

„V neděli máme sraz v Brně. Sedneme si a pořádně to s kapitánem probereme. Určitě nám poradí, co by na Američanky mohlo platit," prohlásila. Vědoma si je také jedinečné šance na postup. "Máme nyní velikou šanci. Jsme silné ve dvouhře i v deblu. Věřím, že ty tři potřebné bodíky získáme a budeme se moci radovat z postupu,“ přála si.

Nemoc už je pryč, teď se těší na fanoušky

Minulý týden se Iveta Benešová potýkala s angínou a brala antibiotika. Musela tak vynechat dva turnaje. „Už jsem v pořádku. Od úterý už běhám, hraji a nabírám fyzičku. Věřím, že vše dohoním a na zápasy budu dobře připravená,“ doufala.

V pátek 24. dubna proběhne ve 14:30 los na brněnské radnici. První utkání začne v sobotu 25. dubna ve 13:30 a v neděli se bude hrát od 12 hodin. Vstupenky do brněnské haly Rondo už jsou vyprodány. „V Brně budeme hrát poněkolikáté a vždy tam byla skvělá atmosféra. Už se moc těším. Věřím, že nám fanoušci pomohou k vítězství,“ uzavřela rodačka z Mostu.

Reklama