Hlavní obsah

Čerstvě ženatý Federer vypadl v Monte Carlu, Vaidišová v Barceloně

BARCELONA

Druhý tenista světa Švýcar Roger Federer překvapivě vypadl na turnaji Masters v Monte Carlu už ve druhém kole, v němž ve čtvrtek prohrál s krajanem Stanislasem Wawrinkou 4:6 a 5:7. S turnajem v Barceloně se ve druhém kole rozloučila česká tenistka Nicole Vaidišová, postup do 3. kola naopak hladce vybojovala Lucie Šafářová.

Článek

Federer, který do Monaka dorazil po sobotní svatbě s dlouholetou přítelkyní Miroslavou Vavrinecovou, podlehl Wawrinkovi poprvé v kariéře. V předchozích dvou vzájemných duelech sedmadvacetiletý Federer o čtyři roky mladšímu soupeři nedopřál ani set. Wawrinka, jenž dosud vyhrál jediný turnaj ATP oproti 57 titulům bývalé světové jedničky, se ve čtvrtfinále utká s Němcem Andreasem Beckem.

Federer nezopakuje účast ve finále z minulých tří ročníků antukového turnaje v monackém knížectví, v nichž vždy prohrál souboj o titul se španělským rivalem Rafaelem Nadalem. Zároveň musí dál čekat na první letošní turnajový triumf. Původně Federer v Monte Carlu ani hrát nechtěl, na poslední chvíli se ale přihlásil a pořadatelé mu udělili divokou kartu.

Vaidišová ztratila sedmkrát servis 

Rozdílně si vedly na turnaji v Barceloně české tenistky v duelu s italskými hráčkami. Dvaadvacetiletá Šafářová na zdolala sedmou nasazenou Saru Erraniovou dvakrát 6:3, devatenáctiletá Vaidišová podobně hladce podlehla 2:6 a 3:6 Francesce Schiavoneové.

Šafářová v prvním vzájemném souboji s o tři měsíce mladší Erraniovou třikrát ztratila vlastní servis. Jednou tolik brejkbolů ale sama využila a při podání italské tenistky také zápas ukončila, když proměnila po 92 minutách hry třetí mečbol.

Také ve druhém italsko-českém souboji nebylo podání silnou zbraní ani jedné ze soupeřek a Vaidišová to svoje neudržela dokonce sedmkrát. Dopustila se i šesti dvojchyb, a i když sama čtyři ze svých pěti gamů uhrála proti servisu soupeřky, od počátku za Schiavoneovou zaostávala. O devět let starší Italka za 80 minut bez potíží vyhrála potřetí ze čtyř vzájemných zápasů a o semifinále se utká právě se Šafářovou.

Venus Williamsovou zaskočila v Charlestonu mladá Němka Lisická

Favorizovaná americká tenistka Venus Williamsová nečekaně vypadla na turnaji v Charlestonu už ve třetím kole. Druhá nasazená hráčka podlehla v boji o čtvrtfinále 4:6 a 6:7 devatenáctileté Němce Sabině Lisické, která v životní triumf proměnila hned první vzájemný zápas s pětinásobnou wimbledonskou vítězkou. V tie-breaku k tomu potřebovala tři mečboly.

Na charlestonské zelené antuce se nedařilo ani další Američance Melanii Oudinové. Fedcupová reprezentantka už se může začít chystat na brněnské semifinále proti českým tenistkám, protože podlehla turnajové šestce Marion Bartoliové z Francie hladce 4:6 a 1:6.

BARCELONA
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (ČR) - Erraniová (7-It.) 6:3, 6:3, Schiavoneová (It.) - Vaidišová (ČR) 6:2, 6:3, Suárezová-Navarrová (5-Šp.) - Loitová (Fr.) 6:2, 7:5, Maleková (Něm.) - Cohenová-Alorová (Fr.) 5:0 skreč.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková, Hradecká (4-ČR) - Brémondová, Kapšajová (Fr./Ukr.) 6:3, 0:1 skeč.
MONTE CARLO
Dvouhra - 3. kolo:
Wawrinka (13-Švýc.) - Federer (2-Švýc.) 6:4, 7:5, Djokovič (3-Srb.) - Montaňes (Šp.) 6:1, 6:7 (4:7), 6:0, Verdasco (7-Šp.) - Ferrer (10-Šp.) 6:2, 6:1, Beck (Něm.) - Monaco (Arg.) 3:6, 6:2, 7:5.
CHARLESTON
Dvouhra - 3. kolo:
Lisická (16-Něm.) - V. Williamsová (2-USA) 6:4, 7:6 (7:5), Bartoliová (6-Fr.) - Oudinová (USA) 6:4, 6:1, Cibulková (7-SR) - Rodionovová (Rus.) 6:7 (6:8), 6:2, 6:3, Dementěvová (1-Rus.) - Lepchenková (USA) 6:1, 6:1, Wozniacká (5-Dán.) - Pcheng Šuaj (10-Čína) 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: