Hlavní obsah

Kvitová zůstala v sestavě českých tenistek proti USA

BRNO

Petra Kvitová zůstala v sestavě českého tenisového týmu před víkendovým semifinálovým duelem Fed Cupu proti USA. Stav jejího poraněného kotníku se výrazně zlepšil a kapitán Petr Pála se proto rozhodl, že nebude povolávat náhradnici Kláru Zakopalovou.

Článek

Kvitová ve středu podstoupila hodinový trénink v brněnské hale Rondo a s poraněnou nohou neměla potíže. "Trénovala jsem v Brně podruhé a jsem spokojená. Lékaři udělali hodně práce, noha je dobrá," poznamenala na tiskové konferenci Kvitová, která ale nechce předvídat další události. "Od včerejšího tréninku se moje zranění výrazně zlepšilo, omezuje mě čím dál méně. Jsem zvědavá na další tréninky," dodala.

Na jejím kotníku vyzkoušeli lékaři několik procedur. Od elektroléčby po koupele v horké i studené vodě. Kapitán českého týmu Pála je s průběhem léčby spokojený. "Zdravotní stav Kvitové se lepší. Samozřejmě všechno záleží na lékařích. Ve čtvrtek bude opět jasněji. Definitivní sestavu, která se nebude měnit, musím nahlásit nejpozději hodinu před pátečním losováním. Z tohoto pohledu máme ještě dostatek času," uvedl.

Pála ocenil přístup Zakopalové

Pála ocenil i přístup Zakopalové, s kterou byl od začátku týdne v kontaktu. Pražská hráčka byla připravena v případě potřeby okamžitě do Brna přijet. "Zprávu vzala v naprosté pohodě. Popřála nám hodně štěstí," poznamenal.

Před utkáním je kapitán optimistou. "Musím zopakovat, že jsme mírným favoritem. Naše šance na finále jsou reálné, vidím je jako šedesátiprocentní. V náš prospěch hraje domácí prostředí, měli jsme možnost volby povrchu," vyjmenoval Pála výhody českého týmu.

Čtveřice českých tenistek stále není kompletní. Chybí deblistka Květa Peschkeová, která už sice dorazila z amerického Charlestonu do Berlína, ale do Brna se dostane buď ve středu večer, nebo ve čtvrtek.

Kapitánka amerického týmu Mary Joe Fernandezová rovněž pasovala český tým do role mírného favorita. "Očekávám ale velmi vyrovnaný zápas. Sice nejsme favoritkami, ale Fed Cup je zcela jiná soutěž. Český tým má hodně zkušených hráček. Ale samozřejmě uděláme všechno pro to, abychom uspěly," uvedla na tiskové konferenci amerického týmu Fernandezová.

Žádná tajemství

Prohlásila pak, že sice nemá žádná tajemství, ale sestavu pro sobotní dvouhry si schová až na páteční losování. Přiznala také, že měla při nominaci obtížnou úlohu. Nejprve totiž oslovila sestry Williamsovy, které start odmítly. "Serena se o zápas zajímala, ale měla lehčí zranění. Bylo ale velmi blízko k tomu, aby v Brně startovala. Venus chtěla zůstat doma," uvedla Fernandezová. "Máme tu ale novou generaci hráček. Vybrali jsme momentálně ty nejlepší," dodala.

Kvarteto amerických tenistek si shodně pochvalovalo prostředí v hale Rondo. "Přiletěla jsem o den dříve. Bylo pro mě trochu těžší si zvyknout na rychlý kurt, ale přizpůsobuji se," uvedla jednička deblového žebříčku WTA Liezel Huberová.

Reklama