Hlavní obsah

Před losováním Fed Cupu se trénovalo za zavřenými dveřmi

BRNO

Napětí před víkendovým semifinále tenisového Fed Cupu v Brně stoupá. Kapitáni zvažují nejlepší varianty pro dvouhry i čtyřhru, které testují v přípravě, a proto byly čtvrteční tréninky českých i amerických tenistek uzavřené. Nominace pro losování chtějí Petr Pála i Mary Joe Fernandezová zveřejnit až v pátek.

Článek

Ostraha bedlivě hlídala všechny vchody do haly Rondo, takže jen skulinkou se dalo zahlédnout, jak pečlivě Američanky na dvorci trénují. Mezitím se v šatně rozehřívala i Petra Kvitová, která si minulý týden podvrkla kotník, ale již trénuje.

Hrdinka čtvrtfinálového duelu v únoru proti Španělkám na kurtu testovala nohu s deblistkou Květou Peschkeovou, která dorazila do dějiště utkání až ve středu před půlnocí. "Myslím, že jí to lítalo dobře, začala jsem ji i honit," řekla pak Peschkeová na setkání s novináři.

Podle sedmé deblistky světa se Kvitová pohybovala bez potíží. "Proč by neměla stíhat?" usmála se Peschkeová a doplnila: "Z mého pohledu vypadá docela dobře, ale záleží na ní, jestli si bude věřit, zda bude připravená."

Jedničkou bude asi Benešová

Kapitán Pála podle všeho nahlásí pro sobotní dvouhry domácí jedničku Ivetu Benešovou a brněnskou rodačku Lucii Šafářovou. Kvitová by měla být připravená na nedělní dvouhru - jak Pála naznačoval v týdnu - asi místo Benešové, kterou bude čekat čtyřhra. Oficiálně ale kapitán nominaci oznámí až před losem na brněnské radnici.

Šatna českých tenistek je podobně jako v únoru vyzdobena kolážemi, tentokrát filmových pohádek, a mezi hráčkami panuje bojovná nálada. "Po sobotě to bude dva nula a třetí bod uděláme v úvodní nedělní dvouhře," slíbila Benešová v online rozhovoru pro iDnes.

"Nebylo by zlé, kdyby to takhle vyšlo," podotkla Peschkeová. "Ale nechci spekulovat. Nesmíme nic podceňovat, mají dobrý tým i bez sester Williamsových. Musíme být plně soustředěné a tři body získat jakýmkoli způsobem," doplnila.

Stejně nejasné jsou zatím kontury americké sestavy. Jisté by mělo být, že jedničkou pro dvouhry je 39. hráčka světa Bethanie Matteková-Sandsová a druhá singlistka vzejde z dvojice mladých hráček Alexy Glatchové a Melanie Oudinové.

Vedle Huberové ve čtyřhře asi Matteková-Sandsová

"Pomalu, ale jistě se mi sestava vyjasňuje," napsala Fernandezová ve svém sloupku na USTA.com. "Každá hraje velice dobře a mám výběr z různých typů a stylů hráček, což je dobře."

Jasno má Fernandezová pravděpodobně o složení deblové dvojice. Vedle světové jedničky Liezel Huberové asi postaví Mattekovou-Sandsovou, vítězku čtyřhry minulý týden v Charlestonu. "Všechno k tomu směřuje. Obě mají hodně zkušeností a velmi dobře se doplňují, ale cesta k nominaci je ještě dlouhá. Hlavně doufám, že všechny hráčky vydrží bez zdravotních problémů," uvedla americká kapitánka.

Diváci ještě mají na poslední chvíli šanci získat vstupenky na sobotní i nedělní program. Podle informací pořadatelů půjde každý den do prodeje několik desítek lístků. Jejich prodej začne vždy v 10:00 v pokladnách haly Rondo.

Reklama

Související témata: