Hlavní obsah

Deblistka Peschkeová na cestách myslí na grandslamový titul

Jako úplně poslední účastnice víkendového semifinále Fed Cupu mezi českými a americkými tenistkami dorazila do Brna domácí deblistka Květa Peschkeová. Z amerického Charlestonu přes Berlín se dostala do dějiště utkání až ve středu pozdě večer.

Článek

"Cesta byla komplikovaná, ale jsem tady a doufám, že budu i oporou," řekla novinářům před halou Rondo. "Na tréninku bylo vše v pohodě. Hrála jsem dva dny v Charlestonu na rychlém povrchu, i to mi pomohlo k rychlému aklimatizování tady," doplnila Peschkeová.

Sedmá deblistka světa věří, že český tým uspěje a postoupí do finále. "Na to ale nechceme myslet. Musíme se soustředit na semifinále a jakýmkoli způsobem získat tři body," řekla.

Je možné, že se o vítězném bodu bude rozhodovat v závěrečné čtyřhře. V tom případě by tíha v české dvojici, kterou podle všeho vytvoří podobně jako proti Španělkám Peschkeová s Ivetou Benešovou, ležela na ní. "Určitě to bude bitva, ale snad s dobrým koncem," uvedla Peschkeová.

Peschkeová letos hraje s Američankou Raymondovou

Americký pár ale bude velice silný. Výběr kapitánky Mary Joe Fernandezové může využít služeb světové jedničky ve čtyřhře Liezel Huberové. "Jsou určitě docela silným týmem, že?" řekla Peschkeová. Bude jí prý jedno, za jakého stavu se bude hrát. "Když bude rozhodnuto, tím líp, ale když ne, tak udělám vše, abychom je porazily."

Letos hraje na turnajích v páru s Američankou Lisou Raymondovou. Od své spoluhráčky žádné slabiny jejich soupeřek nezjistila. "Nic mi neprozradila a ani jsme se o nic nevsadily. Každá z nás to bere profesionálně, žádné bitvy nebyly," smála se česká tenistka.

S Raymondovou, bývalou jedničkou ve čtyřhře, se spojila i s možnou vidinou grandslamového titulu, který Peschkeové stále uniká. Přestože patří k deblové špičce, nezahrála si ani jedno velké finále. "Jsme s Lisou dobrý tým a máme šanci určitě se o titul pobít," doufala. "Chci hrát dál a pracovat, aby se mi to jednou podařilo," řekla.

Na konec kariéry zatím nemyslí

V červenci oslaví čtyřiatřicáté narozeniny, ale myšlenky na konec kariéry nemá. Ani si nestanovila časový horizont, jak dlouho ještě bude hrát. "Zatím mě tenis hodně baví, jsem fyzicky fit a je to všechno dobrý. Nepotřebuji nad tím uvažovat," řekla Peschkeová.

Už roky pendluje mezi Berlínem, odkud pochází její manžel a trenér Torsten, a oblíbenou Prahou, kde bydlí její sestra. "Já žiju pořád na cestách," podotkla. Nikdy prý ale neuvažovala o reprezentování Německa. "Ne, nepřemýšlela jsem o tom. Napadlo mě to, ale nikdy jsem nechtěla reprezentovat jiný stát," řekla jasně.

Reklama