Hlavní obsah

Kapitán fedcupového týmu Pála nemohl porážce s Američankami uvěřit

O tom, že tenisový zápas končí až po posledním vítězném míčku, by po neděli mohly vyprávět české fedcupové reprezentantky. Iveta Benešová s Květou Peschkeovou měly v rozhodujícím zápase semifinále týmové soutěže Američanky doslova na lopatě, neproměnily ale mečbol a postup do finále nakonec slavily soupeřky. „Mary Joe mi říkala, že se nejspíš přihodil zázrak,“ kroutil po utkání hlavou týmový kapitán Petr Pála.

Článek

Prohrát celý zápas z mečbolu, to je víc než kruté.

Je to prostě neuvěřitelný. Mary Joe Fernandezová mi říkala, že se nejspíš stal zázrak. V tenise ale není nikdy konec, dokud neuhrajete poslední míček. A to jsme nezvládli.

Český debl však rozehrál svůj zápas ve velkém stylu. Čekal jste to?

Američanky určitě byly favoritkami. Vždyť mají Huberovou, nejlepší deblistku světa. Ale naše holky hrály fantastický tenis.

Byl zlomem jenom ten neproměněný mečbol?

To byl pořád jen jeden balón. Ale problémem bylo, že se pak hodně zvedla Matteková, která do té doby dělala chyby a nevěřila si. Pak už to byl vlastně otevřený zápas.

Český tenis čeká na postup do finále Fed Cupu 21 let a čekání se ještě prodlouží.

Je mi to strašně líto kvůli holkám. I po tom, jak nás tady v Brně decimovala zranění. je to neskutečný...

Bude vás porážka dlouho bolet?

Nevím. Je to obrovské zklamání. Mohli jsme rozhodnout při našem dalším servisu, jenže Matteková fantasticky returnovala. Škoda.

Američanky přijely bez sester Williamsových, ve finále vás mohla čekat Itálie. Taková příležitost už se taky v nejbližší době nemusí opakovat, nemyslíte?

Já říkal, že ve finále budeme hrát s Italkama a vyhrajeme 3:2... Možná jsem to zakřikl. I když ale nepřijely Serena s Venus, tak jsem věděl, že to nebude lehké a tu roli favorita jsem odháněl.

Vás ale v Brně zaskočila hlavně forma 19leté Glatchové.

To nikoho z nás nenapadlo, že bude hrát takhle dobře. Mysleli jsme si, že přes ní uhrajeme dva body a některá z holek pak porazí Mattekovou. A všechno bylo jinak. Jenže Glatchová hrála skvěle, nekazila, vůbec nedala Ivetě ani Petře šanci. Pořád vedla.

Vedli jste 1:0 a 2:1 na zápasy. Nemáte pocit, že jste něco mohl udělat lépe či jinak?

Vedli jsme, jistě, ale za půl hodiny to vždycky bylo jinak, protože Glatchová nám nedala šanci. Po všech těch zraněních a mečbolu nám to takhle proklouzne mezi prsty. Je to šílený.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články