Hlavní obsah

Safinová chce potvrdit pozici jedničky grandslamovým titulem

Sotva ruská tenistka Dinara Safinová oslavila premiérový posun na první místo světového žebříčku a dnes i 23. narozeniny, už si dělá plány na zbytek sezony. První pozici by chtěla potvrdit ziskem svého premiérového grandslamu.

Článek

"Letos už jsem si ve finále grandslamu zahrála, tak proč bych ho nemohla vyhrát," citovala agentura Reuters Safinovou. Ruská tenistka letos neuspěla ve finále Australian Open, kde nestačila na Serenu Williamsovou.

Právě Američanku v čele žebříčku Safinová před týdnem vystřídala. Willamsová poté podrobila systém bodování kritice kvůli tomu, že ruská hráčka nemá ve sbírce žádný triumf z turnajů velké čtyřky. I proto by sestra bývalé mužské světové jedničky Marata Safina ráda ukončila čekání na grandslamový triumf. "Všechno to začalo, když se jedničkou stala Jelena Jankovičová. Možná je to proto, že jsme mladé a někteří lidé jsou závistiví. Ale Kim Clijstersová a Amélie Mauresmová také nevyhrály grandslam, když se staly jedničkami," uvedla.

Za posun do čela pořadí Safinová vděčí svému trenérovi Željku Krajanovi. "Vždycky jsem cítila, že to v sobě mám. Měla jsem zbraně, ale neuměla jsem je použít. Měla jsem štěstí, že v pravý okamžik jsem našla pravého trenéra. Ze sedmnáctého místa mě dostal až na první," řekla.

Safinová dnes oslavila 23. narozeniny ve Stuttgartu, kde je hlavní favoritkou turnaje s dotací 700 tisíc dolarů. "Vždycky když slavím, dávám si dort. A teď jsem si navíc dala palačinky s čokoládou," prohlásila tenistka, která je po Marii Šarapovové teprve druhou Ruskou v čele žebříčku.

Reklama

Související témata: