Hlavní obsah

Tenista Federer pomoc od McEnroa nechce

NEW YORK/ŘÍM

Slavný John McEnroe nebude trénovat ani radit Rogeru Federerovi, aby někdejší světová tenisová jednička našla vítěznou formu. Švýcarský hráč to odmítl.

Článek

"Mám dojem, že by mi rady rád dával kdokoli," uvedl Federer na turnaji v Římě. "Není třeba ten bláznivý nápad příliš rozebírat."

McEnroe nabídl Federerovi pomoc v rozhovoru pro francouzský týdeník Le Journal du Dimanche, v kterém prohlásil, že by s ním mohl čas od času spolupracovat. "Potřebuje změnit strategii, aby porazil Nadala. A já mám nějaké nápady," tvrdil padesátiletý bouřlivák.

Nyní se nechtěl z Los Angeles slyšet, že nebude zklamaný, pokud mu Federer nezavolá. "Párkrát už se mi stalo, že nikdo neposlechl ani slovo, když jsem se snažil pomoci," řekl na adresu někdejší hvězdy Borise Beckera. "Zavolat může vždycky," vzkázal Federerovi.

Roger musí diktovat výměnu, radí McEnroe

Švýcarský tenista se s McEnroem potkal naposledy loni v listopadu při exhibiční čtyřhře v Macau a Kuala Lumpuru, které se rovněž účastnili James Blake a dlouholetý McEnroeovův sok Björn Borg ze Švédska. "Hodně jsme tam tenis probírali. Bylo to příjemné," vzpomínal Federer.

V rozhovoru pro agenturu AP McEnroe alespoň do éteru vypustil některé své rady, které by prý mohly Švýcarovi pomoci porazit Nadala na antuce a získat vytoužený titul na Roland Garros. "Měl by hrát míče dříve a neměl by se stahovat z kurtu. Nadal hraje nepříjemný bekhendový čop a Roger musí diktovat výměnu, ale netlačit se k síti, protože to je na antuce složité," konstatoval McEnroe.

Sedmadvacetiletý Federer letos ještě nevyhrál žádný turnajový titul a neporazil ani jednoho hráče z elitní čtyřky světového žebříčku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články