Hlavní obsah

Vaidišová vyhrála první zápas v kvalifikaci v Římě

Bývalá česká tenisová jednička Nicole Vaidišová musí poprvé po pěti letech hrát v kvalifikaci a v boji o účast na turnaji v Římě si zatím vede úspěšně. Někdejší světová sedmička v pátek porazila v prvním kole Španělku Eloisu Compostizodeovou-Andresovou hladce dvakrát 6:1.

Článek

Další soupeřkou Vaidišové, která je v kvalifikaci nasazena jako číslo jedna, bude lepší z dvojice Jaroslava Švedovová z Kazachstánu a Corinna Dentoniová z Itálie. Pokud česká tenistka uspěje, postoupí do hlavní soutěže antukového turnaje s dotací dva miliony dolarů. Do ní se přímo dostala Lucie Šafářová.

Dvacetiletá Vaidišová musela do kvalifikace poté, co se letos vinou špatných výsledků v úvodu sezóny výrazně propadla ve světovém žebříčku, v němž v březnu klesla až na 80. místo. Po obnovení spolupráce s nevlastním otcem Alešem Kodatem se snaží vrátit zpět mezi elitu a momentálně je v pořadí WTA na 59. pozici.

Kvalifikaci s výjimkou grandslamů hrála Vaidišová naposledy v srpnu 2004 na turnaji ve Vancouveru, který nakonec v patnácti letech celý vyhrála a získala svůj první titul.

Kvalifikace tenisového turnaje žen v Římě
Vaidišová (1-ČR) - Compostizodeová-Andresová (Šp.) 6:1, 6:1.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner