Hlavní obsah

Djokovič se v Římě utká o titul s Nadalem

Aktualizováno

Srbského tenistu Novaka Djokoviče dělí poslední krok od obhajoby titulu na turnaji série Masters v Římě. V duelu s Rogerem Federerem mu k postupu do finále pomohl i déšť. Před nucenou hodinovou přestávkou prohrával 4:6, 1:2 a zdálo se, že Švýcar má utkání pevně v rukou. Po pauze ale Djokovič získal další dva sety poměrem 6:3 a za dvě hodiny a 11 minut postoupil.

Článek

V neděli si Srb zopakuje finálový duel z předminulého týdne s Rafaelem Nadalem. Španěl, jenž na předchozím podniku série Masters v Monte Carlu Djokoviče porazil, v druhém semifinále přehrál Chilana Fernanda Gonzaleze dvakrát 6:3 a svou vítěznou sérii na antuce prodloužil na 29 zápasů.

Federer, druhý hráč světového žebříčku, se tak ani v italské metropoli nedočká prvního letošního titulu. Jeho černá série bez zisku trofeje trvá už sedm měsíců, naposledy se radoval v říjnu na domácím podniku v Basileji.

Nadal naopak v přípravě na grandslamové French Open po triumfech v Monte Carlu a Barceloně útočí na třetí titul za sebou. Na antukových kurtech prohrál první hráč světového žebříčku naposledy vloni právě v italské metropoli. Nadal tehdy v prvním kole překvapivě podlehl Juanu Carlosi Ferrerovi, který mu pokazil stoprocentní římskou bilanci a útok na čtvrtý titul za sebou.

Medinaová-Garriguesová získala titul ve Fezu

Španělská tenistka Anabel Medinaová-Garriguesová získala na turnaji ve Fezu devátý titul na okruhu WTA v kariéře. Nejvýše nasazená hráčka v sobotu na marocké antuce hladce porazila Jekatěrinu Makarovovou z Ruska 6:0, 6:1.

Medinaová-Garriguesová ve Fezu uspěla na druhý pokus, loňská finálová účast jí titul nepřinesla. Španělka se stala druhou hráčkou, která v letošní sezóně dokázala vyhrát turnaj, na němž musela v úvodních kolech odvracet mečbol. Šestadvacetiletá tenistka v Maroku zažehnala na poslední chvíli vyřazení ve druhém kole v duelu s Klárou Zakopalovou, která nevyužila tři mečboly.

ŘÍM (dotace 2,75 milionu eur)
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (3-Srb.) - Federer (2-Švýc.) 4:6, 6:3, 6:3, Nadal (1-Šp.) - Gonzalez (12-Chile) 6:3, 6:3.
FEZ (dotace 220.000 dolarů)
Dvouhra - finále:
Medinaová-Garriguesová (1-Šp.) - Makarovová (6-Rus.) 6:0, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Klejbanovová, Makarovová (2-Rus.) - Cirsteaová, Kirilenková (1-Rum./Rus.) 6:3, 2:6, 10:8.
STUTTGART (dotace 700.000 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Safinová (1-Rus.) - Pennettaová (It.) 3:6, 7:5, 6:0, Kuzněcovová (5-Rus.) - Dementěvová (2-Rus.) 6:4, 6:2.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner