Hlavní obsah

Federer věří, že je schopen Nadala na antuce porazit

Tenista Roger Federer věří, že jeho forma se zlepšuje a je v jeho silách vyvést světovou jedničku Rafaela Nadala natolik z míry, aby mu vzal i titul z Roland Garros. Třináctinásobný grandslamový vítěz letos ještě nevyhrál turnaj a neporazil ani jednoho soupeře z nejlepší světové čtyřky, ale před pařížským turnajem a před Wimbledonem si věří.

Článek

"Jsem šťastný, jak hraji, a každý týden se to výrazně zlepšuje," řekl Federer před začátkem turnaje v Madridu, kde může v tomto týdnu svá slova potvrdit na dvorci. "Ano, začátek sezóny nebyl jednoduchý, nevyhrál jsem žádný turnaj, ale nechybí mnoho, aby se to otočilo," dodal čerstvý otec.

Sedmadvacetiletý Švýcar si cíle pro nadcházející měsíce stanovil jasně. "Samozřejmě bych chtěl získat zpět titul ve Wimbledonu a pokusím se poprvé v kariéře vyhrát French Open," plánoval.

K pařížskému triumfu ale musí zastavit Nadala, s nímž prohrál devět z deseti antukových duelů. "On nyní hraje nejlepší tenis svého života," uvedl Federer, ale s nadějí v hlase dodal: "Já hodně věřím, že jsem schopen ho vystrašit. Vím jak ho porazit, i když jsem s ním na antuce tolikrát prohrál," řekl.

V nejbližší době neplánuje angažování trenéra. Dokumentoval to již nedávno odmítnutím nabídky pomoci od slavného Američana Johna McEnroea. "Momentálně jsem velice spokojený. V mém týmu panuje pohoda a já trénuji velice tvrdě, abych se vrátil na své pozice," řekl Federer. Radám se ovšem nebrání. "Jsem otevřený člověk, pořád se chci zlepšovat a rád si vyslechnu různé rady, ale nyní se tak neděje," podotkl.

Reklama