Hlavní obsah

Grafová s Agassim v neděli vyzkoušejí střechu ve Wimbledonu

LONDÝN

Jak funguje nová střecha ve Wimbledonu, uvidí tenisoví příznivci poprvé již tuto neděli. Revoluční novinku nad centrálním dvorcem v All England Clubu slavnostně pokřtí exhibice, na kterou si organizátoři pozvali čtyři slavná jména.

Článek

Na trávu se před očekávanou návštěvou 15 tisíc diváků po letech vrátí vítězové Wimbledonu a dnes manželé Steffi Grafová a Andre Agassi. Ukáže se Belgičanka Kim Clijstersová, která po narození dcery chystá návrat na okruh WTA, a bývalá domácí naděje Tim Henman.

Na programu bude dvouhra žen, mužů a smíšená čtyřhra. "Střecha s větracím systémem garantuje tenis, který se od Wimbledonu očekává, a hráči kalibru Agassiho, Grafové, Clijstersové a Henmana jsou těmi pravými pro otevření," řekl Ian Ritchie z All England Clubu.

Grafová, sedminásobná vítězka wimbledonské dvouhry, a vítěz turnaje z roku 1992 Agassi žijí se svými dětmi v Las Vegas. Pozvánku na exhibici ale přijali okamžitě. "Neexistuje speciálnější místo, než je wimbledonský centrkurt. Byli jsme s manželem nabídkou velmi poctěni a návrat to bude emotivní," uvedla Grafová, která za měsíc oslaví 40. narozeniny.

Clijstersová se s Grafovou střetla jen jednou. Před deseti lety na zápas se svým idolem právě ve Wimbledonu čekala kvůli dešti dva dny. "Byla jsem strašně nervózní a odkládání duelu to umocňovalo. Dnes už déšť na centru zpoždění díky střeše nedovolí," řekla Belgičanka.

Letošní Wimbledon začne 22. června a potrvá do 5. července.

Reklama