Hlavní obsah

Del Potro vyřadil v Madridu Murrayho a je v semifinále

Argentinský tenista Juan Martín del Potro postoupil do semifinále turnaje Masters v Madridu. Pravděpodobný soupeř českých reprezentantů v červencovém duelu Davisova poháru v Ostravě vyřadil v pátek večer světovou trojku Andyho Murrayho z Velké Británie po setech 7:6 a 6:3. Jeho dalším soupeřem ve španělské metropoli bude Švýcar Roger Federer, který dosud vyhrál všechny čtyři vzájemné zápasy.

Článek

Del Potro tak Murraymu pokazil páteční oslavu 22. narozenin, i když mečbol proměnil až po půlnoci. Skotský tenista přitom v prvním setu vedl už 5:2, ale jihoamerický protivník dokázal využít jeho chyb k vyrovnání a nakonec získat sadu v tie-breaku. V druhém dějství pak Del Potro prolomil v šesté hře soupeřovo podání a náskok už udržel.

I po vyřazení si však Murray pochvaloval letošní antukový pokrok a věřil, že na grandslamovém Roland Garros rozhodně nebude bez šancí. Dosud přitom v Paříži došel maximálně do třetího kola. "Moje hra na antuce je ve srovnání s předchozími lety jednoznačně lepší. O tom svědčí třeba celkem jasná výhra nad Robredem," prohlásil 190 centimetrů vysoký Skot.

Murray těží i z tréninkové spolupráce s někdejším antukovým specialistou Alexem Corretjou ze Španělska. "I dneska jsem mohl a měl získat první set. Nečekal jsem ale, že bych tady došel až do finále, nebo dokonce vyhrál," dodal.

Dvacetiletý Del Potro ještě nikdy proti Federerovi neuhrál ani set. Na antuce se ale utkají poprvé. "Doufám, že mi tentokrát vyjde začátek," prohlásil argentinský tenista. Druhou semifinálovou dvojici tvoří španělská světová jednička Rafael Nadal a Srb Novak Djokovič.

Safinová si zahraje o titul

Světová tenisová jednička Dinara Safinová potvrzuje svou aktuální formu i na turnaji v Madridu, kde v sobotu postoupila do finále. Po vítězství 6:4 a 6:2 nad Patty Schnyderovou ze Švýcarska se může těšit na třetí finále během tří týdnů. V něm změří síly s Dánkou Caroline Wozniackou.

Ta si poradila s někdejší světovou jedničkou Amélií Mauresmovou z Francie po setech 7:6 a 6:3. V první sadě se přitom musela vyrovnat s nepříznivým stavem 3:5 a dvěma setboly své soupeřky.

Osmnáctiletá hráčka už má letos na svém kontě titul z Ponte Vedra Beach a další úspěšný týden v Madridu ji v pondělí pasuje do role první Dánky v historii, která pronikne do nejlepší světové desítky. "Uvidíme, jak daleko až mohu dojít," uvedla Wozniacká.

MADRID:
Muži (dotace 3,7 miliónu eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Del Potro (5-Arg.) - Murray (4-Brit.) 7:6 (7:4), 6:3.
Semifinálové dvojice:
Nadal (1-Šp.) - Djokovič (3-Srb.), Federer (2-Švýc.) - Del Potro.
Ženy (dotace 3,5 miliónu eur):
Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (9-Dán.) - Mauresmová (Fr.) 7:6 (7:1), 6:3, Safinová (1-Rus.) - Schnyderová (Švýc.) 6:4, 6:2.

Reklama

Související témata: