Hlavní obsah

Nadal po čtyřhodinovém maratonu udolal Djokoviče

MADRID

Obrovské drama přineslo na tenisovém turnaji v Madridu první semifinále mužské dvouhry, ve kterém Rafael Nadal udolal Novaka Djokoviče 3:6, 7:6 a 7:6. Ve čtyřhodinovém maratonu však světový hráč číslo jedna nebyl lepší a musel odvracet i tři mečboly. Ve finále se utká se svým velkým rivalem Rogerem Federerem, který porazil Del Potra 6:3, 6:4.

Článek

Djokovič dominoval úvodním dvěma setům, kdy především při podání nedával Španělovi příliš mnoho šancí. Sám však proměnil jediný brejkbol v prvním setu a to pro něj bylo osudné.

Španělský tenista si před zápasem stěžoval na bolest v pravé noze a nechal se po řadě nevynucených chyb v prvním setu ošetřit. Dokázal pak v klíčových chvílích vyhrát důležité míče a nakonec udržel šňůru neporazitelnosti na antuce. Ta přetrvává již 33 zápasů od května loňského roku. Jediné vítězství jej nyní dělí od šestého triumfu v sezóně. Může se zároveň stát prvním hráčem, který vyhraje všechny tři antukové turnaje Masters v jednom roce, poté co v Monte Carlu a Římě porazil ve finále právě Djokoviče.

"Tyhle zápasy miluju. Kde jinde bych měl takhle bojovat než tady ve Španělsku? Bojím se jen, abych se dal zdravotně do pořádku. Pokud se to nepovede, nevyhraju," naznačil Nadal. Djokovič po neúspěšném maratonu neskrýval zklamání. "Nevím, proč bych to měl komentovat, všechno jste viděli. Hrál jsem jeden z nejlepších zápasů na tomto povrchu, rozhodlo pár míčů," povzdechl si.

Ve finále se mohou diváci těšit na pokračování seriálu soubojů nejlepších světových hráčů Rafaela Nadala a Rogera Federera. Ti se utkají už podvacáté, ale poprvé od finále letošního Australian Open. Díky třinácti výhrám má lepší bilanci Nadal.

Federer se na postup tolik nenadřel a Argentince Juana Martina del Potra porazil ve dvou setech 6:3 a 6:4. Spolehnout se mohl na svůj servis, který neztratil ani jednou, a nasázel soupeři osm es.

Turnaj v Madridu
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Djokovič (3-Srb.) 3:6, 7:6 (7:5), 7:6 (11:9), Federer (2-Švýc.) - Del Potro (5-Arg.) 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: