Hlavní obsah

Tenisový challenger v Prostějově ozdobí i Kurnikovová

PROSTĚJOV

Bývalá ruská tenistka Anna Kurnikovová vyšperkuje při exhibici prostějovský challenger. Na UniCredit Czech Open, který se uskuteční od 31. května do 6. června v Prostějově, se někdejší deblová jednička představí 5. června ve smíšené čtyřhře. Druhou ženskou účastnicí mixu bude ředitelka turnaje a bývalá fedcupová reprezentantka Petra Píchalová.

Foto: Sport.cz

Tenistka Anna Kurnikovová

Článek

Zatím ale nejsou jasní dva mužští aktéři, kteří se postaví po bok tenistek. Údajně se uvažuje, že by jedním z hráčů smíšené čtyřhry byl hokejista Jaromír Jágr. Kurnikovová přiletí na Moravu, kde už hrála před 11 lety exhibiční turnaj na brněnském Výstavišti, na necelý den. Ve Slavkově po příletu zahájí golfový turnaj a večer předá charitativní šeky.

Do turnaje mužů je přihlášeno 16 tenistů z první stovky světového žebříčku. Na divoké karty ještě pořadatelé chtějí na French Open ulovit další minimálně dvě světové tenisové špičky.

"Takový zájem z řad předních světových tenistů o náš turnaj nepamatuji. Kromě posledních dvou vítězů turnaje Argentinců Agustina Calleriho a Sergio Roitmana je přihlášen poprvé například Chorvat Ivan Ljubičič, který se v nedávném turnaji v Madridu probojoval do čtvrtfinále," uvedla na dnešní tiskové konferenci Píchalová.

Na programu je i golfový turnaj

Podle ní se zájem o prostějovský challenger zvýšil nejen kvalitou turnaje a zázemí, ale také změnou systému klasifikace ATP. Z předních českých tenistů je ale zatím přihlášen pouze Ivo Minář. "Věřím ale, že v Paříži získáme dalšího našeho hráče, který neprojde přes první a druhé kolo," dodala Píchalová.

Z šesti divokých karet zůstanou dvě prostějovskému klubu, dvě vlastní Český tenisový svaz a zbývají dvě dostali slovenští tenisté výměnou za podobnou výhodu na turnaji v Bratislavě. Z případných dalších hvězd už prostějovští funkcionáři předběžně jednali s Rusem Igorem Andrejevem a také s Finem Jarkkem Nieminenem, který v Prostějově vyhrál před čtyřmi roky.

Součástí tenisového turnaje bude i spousta společenských akcí včetně VIP turnaje, v kterém se představí i bývalá tenisová hvězda Jiří Novák. Vrcholem společenských akcí bude golfový turnaj ve Slavkově, v kterém změří síly například atlet Roman Šebrle, přední hokejisté a také například Jiří Bartoška a Marek Eben.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články