Hlavní obsah

Berdychovo zranění se lepší, Roland Garros snad stihne

PRAHA

Natržený sval levé nohy Tomáše Berdycha se zacelil a český tenista věří, že odcestuje do Paříže na nadcházející Roland Garros, druhý grandslamový turnaj sezóny. O účasti dvacátého hráče světa na antukovém French Open se definitivně rozhodne koncem týdne, kdy si po týdenním klidu zkusí hru na kurtu.

Článek

"Nechci se unáhlit, ale věřím, že pokud se nic nepředvídaného nestane, tak bych mohl na Roland Garros odcestovat. Teď se ale soustředím na rehabilitaci," uvedl Berdych pro ČTK prostřednictvím svého mluvčího.

Čtyři dny po výhře na turnaji v Mnichově nedohrál utkání druhého kola turnaje Masters v Madridu. Duel s Argentincem Juanem Martinem del Potrem vzdal, protože mu ve stehenním svalu vznikla podélná trhlina.

Po vyšetření ve Španělsku odletěl domů, navštívil fyzioterapeuta Pavla Koláře a byl především v klidu. "Už jsem absolvoval kontrolní sonografické vyšetření, které ukázalo, že už tam mám jenom jizvu. Žádný další problém není, takže koncem týdne bych zkusil hrát," plánuje třiadvacetiletý Berdych.

Roland Garros začne v neděli 24. května, Berdych by měl obhajovat účast ve druhém kole.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články