Hlavní obsah

Vaidišová se pod Kodatem zvedá, na Roland Garros chce dojít daleko

PRAHA

Jsou to přesně tři roky, co česká tenistka Nicole Vaidišová prorazila do světové špičky, když na French Open postoupila do semifinále. Na stejném turnaji by se chtěla po dlouhodobé krizi vrátit mezi nejlepší tenistky světa. Mezinárodní mistrovství Francie začíná v Paříži tuto neděli.

Článek

Někdejší světová sedmička nezažívá nejšťastnější období. Nejdříve jí zkřížila cestu nepříjemná mononukleóza, poté se rozešla se svým nevlastním otcem a zároveň trenérem Alešem Kodatem. Spolupráce s Davidem Felgatem ale úspěchy nepřinášela. Vaidišová se vzdala reprezentace ve Fed Cupu, aby se mohla věnovat sólové dráze. Přesto se propadla až na 80. příčku světového žebříčku.

Záchranu hledala rodačka z Norimberku opět u Kodata, k němuž se letos v březnu vrátila. První úspěchy přišly záhy, když se Vaidišová probojovala do třetího kola na turnajích v Miami a Indian Wells. Přechod na cihlový povrch se jí ale nevydařil. Po brzkých výpadcích v Marbelle a Barceloně musela hrát kvalifikaci v Římě, z níž se do hlavního turnaje neprobojovala a účast v Madridu a Varšavě odřekla.

Vaidišová po nemoci již trénuje

„V Římě na mě „skočil“ nějaký bacil a tak jsem jela domů, trochu se z toho dostat a navštívit doktora,“ řekla tenistka, která momentálně figuruje na 57. pozici žebříčku.

Vaidišová by o sobě chtěla dát vědět na Roland Garros, na druhý grandslamový podnik sezóny tvrdě trénuje. „Trenér za mnou přiletěl minulý týden, trénovali jsme celý týden pět hodin denně,“ pokračovala Vaidišová, které i přes nepříznivé období zůstalo dostatek sebevědomí. „Na každý turnaj jedu s tím, že chci vyhrát. Letošní Roland Garros není výjimkou, chci podat nejlepší výkon,“ dodala dvacetiletá tenistka.

Česká tenistka se v Paříži představí v nových šatech, na jejichž výrobě se sama Vaidišová podílela. Vývoj šatů trval rok a vítězka šesti titulů na okruhu WTA v nich poprvé vyběhne právě na French Open. V případě úspěchu se může na žebříčku vyšvihnout vysoko, v loňském roce se totiž s turnajem loučila již po prvním kole.

Reklama