Hlavní obsah

Tenista Berdych trénoval bez omezení, do Paříže odletí

Tenista Tomáš Berdych s definitivní platností odletí na grandslamové Roland Garros. Vítěz antukového turnaje z Mnichova si dnes v plné zátěži vyzkoušel levou nohu, kterou si před sedmi dny zranil v utkání druhého kola v Madridu.

Článek

"Absolvoval jsem první ostrý trénink na antuce. Nohu jsem nijak nešetřil, a to včetně servisů," uvedl ve středu dvacátý hráč světového žebříčku pro ČTK prostřednictvím svého mluvčího.

Tenista měl ve stehenním svalu podélnou trhlinu, kvůli které vzdal utkání s Argentincem Juanem Martinem del Potrem. Po týdnu rehabilitace se rána zacelila, a tak si v Prostějově v tréninku nohu otestoval. "Nebolela, nic mě neomezovalo, takže mi nic nebrání zítra odletět do Paříže. Těším se tam a budu chtít uspět," prohlásil Berdych.

Přesto, že může hrát a trénovat normálně, musím pokračovat ve speciálním cvičení. "Abych po zranění sval zpevnil," podotkl.

Svěřenec trenéra Tomáše Krupy obhajuje z loňského French Open, které začne již v neděli, účast ve druhém kole. Nejdále postoupil před třemi lety, kdy bojoval ve čtvrtém kole o postup do čtvrtfinále.

Reklama