Hlavní obsah

Tomáš Berdych: Když noha vydrží, mohl bych formu zúročit

Český tenista Tomáš Berdych se dává dohromady po zranění svalu na noze a už soustředí své síly na blížící se French Open v Paříži. V červenci na oporu daviscupového týmu navíc čeká čtvrtfinálový souboj s Argentinou. "Tenis jsem sice pár dnů nehrál, ale když noha vydrží, měl bych formu, kterou jsem měl před zraněním, určitě zúročit," říká Berdych v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Minulý týden v Madridu jste kvůli poraněnému svalu na noze musel vzdát Argentinci Del Potrovi. Stihnete už v neděli začínající French Open?

Vypadá to dobře. Péči jsem měl perfektní. Přímo v Madridu se o mě staral náš daviscupový fyzioterapeut Michal Novotný, po příletu domů pak docent Pavel Kolář. Sonografické vyšetření ukázalo, že po prasklině ve svalu už mám jen jizvu. Zkusil jsem si i zatrénovat a noha vydržela. Ve čtvrtek proto do Paříže odletím.

S jakými ambicemi?

Nikdy jsem nevykřikoval, že dojdu třeba do semifinále. Chci ale udělat co nejlepší výsledek. Začnu od prvního kola, soustředím se na každý balón, půjdu zápas od zápasu a uvidíme.

Formu jste měl v poslední době výbornou, o čemž svědčí triumf v Mnichově. Zranění v takové chvíli znamená velkou smůlu…

Neberu to tak. Je to realita, s níž se nedá nic dělat. Tenis jsem sice pár dnů nehrál, ale když noha vydrží, měl bych formu, kterou jsem měl před zraněním, určitě zúročit.

V Paříži budete potřebovat i štěstí na los…

Ale tím se nezabývám. Každý hráč je dnes nepříjemný a je jedno, zda v prvním kole, či v semifinále. Všichni chceme vyhrát a nezáleží na tom, jestli se to podaří za hodinu nebo tři.

Jste spokojený se sezónou?

Začátek byl nahoru, dolů, ovlivnily to i nějaké nemoci. Bylo to nepříjemné, ale s tím cestováním, které musíme absolvovat, se tomu nedalo vyhnout. Teď už je to celkově tak nějak na hraně, ale spíš k lepšímu.

Projevila se ve vašich výkonech i změna trenéra?

Tomáš Krupa, s nímž jsem začal spolupracovat poté, co jsme se rozešli s Jardou Navrátilem, chtěl, abych do tenisu zařadil nové věci. Bylo toho hodně a potřebovalo si to sednout. Společnou řeč jsme ale našli poměrně rychle, a tak se všechno postupně daří do mé hry zapracovávat. Zkrátka, funguje to, což je pozitivní.

Kromě turnajů vás čeká v červenci i čtvrtfinále Davis Cupu s Argentinou. Stačíte sledovat soupeře? Nalbandian je po operaci a hrát nemá…

Podobné otázky jsem dostával už v Madridu a štěstí mi nepřinesly. Mluvil jsem o tom, že když se v našem týmu někdo zraní, nemá za něj kdo hrát, zatímco u Argentinců může na kurt nastoupit sedm dalších hráčů. A vidíte, druhý den jsem se zranil. Raději proto nebudu nic říkat. Snad jen to, že očekávám vyrovnaný zápas. Hrajeme ale doma, kde diváci a prostředí jsou dalším členem týmu. Snad toho dokážeme využít a smázneme je.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články