Hlavní obsah

Podle Samprase vyrovná Federer jeho rekord ve Wimbledonu

HONGKONG

Bývalý slavný tenista Peter Sampras je přesvědčen, že Roger Federer letos vyrovná jeho rekord v počtu čtrnácti grandslamových titulů. Podle sedmatřicetiletého Američana se totiž švýcarský tenista vrátí na trůn ve Wimbledonu.

Článek

Federer loni nedosáhl na trávě v All England Clubu na šesté vítězství za sebou, když ho ve finále porazil Rafael Nadal. "Bude zajímavé sledovat, jak se Rafa vyrovná s obhajobou. Doteď byl jenom adept na titul, ale letos na něj bude mnohem větší tlak," citovala Samprase agentura AP.

"Roger byl loni kousek od titulu a teď je velmi hladový. Kdybych měl vsadit, dám svoje peníze na Federera. Ale rozhodně to není stoprocentní jistota," dodal.

Sampras také při rozhovoru uvedl, že si nemyslí, že by byl americký tenis na ústupu, když v první dvacítce světového žebříčku je pouze Andy Roddick (6. místo) a James Blake (16.). "Vždycky se jedná jen o přechodné období. Na začátku devadesátých let také lidé mluvili o ústupu, ale pak jsem přišel já, Andre Agassi, Jim Courier a Michael Chang," prohlásil.

Reklama