Hlavní obsah

Uzdravená Ivanovičová je připravena obhájit titul na French Open

Ještě před pár dny to s Anou Ivanovičovou vypadalo bledě. Kvůli zranění kolene se minulý týden odhlásila z turnaje v Madridu a nebylo jisté, zda stihne French Open, na němž obhajuje loňský titul. Vše ale dopadlo dobře a uzdravená Ivanovičová je připravena znovu zvítězit. "Jsem optimistkou a věřím, že mohu uspět," prohlásila jednadvacetiletá tenistka.

Článek

Letos ještě bývalá světová jednička nezískala ani jedno turnajové vítězství. A kromě finále v Indian Wells, kde prohrála s Věrou Zvonarevovou, se jí příliš nedařilo. Navíc se minulý týden kvůli zranění kolene musela odhlásit z turnaje v Madridu. Nyní už je ale zdravá a  věří, že na nadcházejícím French Open naváže na svou loňskou úspěšnou sezónu.

"Naštěstí je bolest i zánět v mém koleni pryč. A mohla jsem tak celý týden trénovat," pochvalovala si jednadvacetiletá Ivanovičová na svých webových stránkách. "Jsem fit a v Paříži se pokusím obhájit loňský titul," dodala srbská tenistka. Letos měla rodačka z Bělehradu řadu zdravotních problémů, přesto srší optimismem.

"Jsem optimistkou a věřím, že mohu uspět. Samozřejmě, že jsem neměla přípravu, jakou bych si přála. Ale loni jsem před French Open moc zápasů také neodehrála," zavzpomínala. "Jsem ráda, že budu na Roland Garros obhajovat prvenství, zároveň je to ale nový turnaj a nová příležitost získat další grand slam," uzavřela aktuálně osmá hráčka světa.

Svou soupeřku se Ivanovičová dozví v pátek 22. května v půl dvanácté, kdy proběhne losování. Pokud by její vystoupení na French Open dopadlo krachem, vypadla by z elitní desítky.

Reklama

Související témata: