Hlavní obsah

Tenistka Hradecká je podruhé v kariéře v semifinále

ŠTRASBURK

Tenistka Lucie Hradecká se ve Štrasburku probojovala podruhé v kariéře do semifinále turnaje WTA ve dvouhře. Držitelka pěti deblových titulů porazila Němku Kristinu Barroisovou 6:3, 7:6 a postupem oslavila čtvrteční 24. narozeniny.

Článek

Další soupeřkou 84. hráčky světového žebříčku bude devatenáctiletá Japonka Ajumi Moritaová, která je v pořadí WTA o jedenáct míst výše.

V případě dalšího postupu může Hradecká zopakovat svůj dosud největší úspěch ve dvouhře, kterým je loňská účast ve finále turnaje v Bad Gasteinu.

S Barroisovou se utkala počtvrté v kariéře a vyrovnala bilanci jejich vzájemných zápasů na 2:2.

Zakopalová vypadla ve Varšavě 

Na turnaji ve Varšavě marně bojovala o postup do semifinále Klára Zakopalová. Se slovenskou favoritkou Danielou Hantuchovou svedla třísetovou bitvu, v níž kapitulovala za více než dvě a čtvrt hodiny. S rodačkou z Popradu, která je v žebříčku o 80 míst před ní, prohrála Zakopalová i třetí vzájemný zápas v kariéře.

V polské metropoli dohrála ve čtvrtfinále i bývalá světová jednička Maria Šarapovová, která se představila ve dvouhře po dlouhé pauze zaviněné zraněním ramena. Nad její síly byla osmá nasazená Ukrajinka Aljona Bondarenková, která ruskou hvězdu smetla dvakrát 6:2.

Další start po desetiměsíční přestávce čeká Šarapovovou na Roland Garros. "Tohle byla dobrá příprava. Nic od sebe nečekám. V téhle fázi kariéry žádná očekávání mít nemůžu," prohlásila trojnásobná grandslamová šampionka, které titul z Paříže jako jediný chybí.

VARŠAVA
Dvouhra - čtvrtfinále:
Hantuchová (6-SR) - Zakopalová (ČR) 6:3, 4:6, 6:4, A. Bondarenková (8-Ukr.) - Šarapovová (Rus.) 6:2, 6:2, Keothavongová (Brit.) - Olaruová (Rum.) 6:0, 6:1, Dulgheruová (Rum.) - Voskobojevová (Kaz.) 6:1, 7:5.
Semifinálové dvojice: A. Bondarenková - Keothavongová, Hantuchová - Dulgheruová.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová, Raymondová (1-ČR/USA) - Görgesová, Olaruová (Něm./Rum.) 6:3, 1:6, 10:8.
ŠTRASBURK
Dvouhra - čtvrtfinále:
Hradecká (ČR) - Barroisová (Něm.) 6:3, 7:6 (7:2), Moritaová (Jap.) - Šuaj Pcheng (3-Čína) 7:5, 6:2, Kutuzovová (Ukr.) - Cohenová-Alorová (Fr.) 7:5, 6:1, Rezaiová (Fr.) - Niculescuová (Rum.) 0:6, 6:1, 6:2.
Semifinálové dvojice: Hradecká - Moritaová, Kutuzovová - Rezaiová.
Čtyřhra - semifinále:
Feuersteinová, Foretzová (Fr.) - Hlaváčková, Hradecká (4-ČR) 6:4, 6:4.
KITZBÜHEL
Dvouhra - čtvrtfinále:
Južnyj (7-Rus.) - Melzer (2-Rak.) 6:4, 6:4, Garcia-Lopez (Šp.) - Hanescu (3-Rum.) 6:2, 6:2, Benneteau (Fr.) - Köllerer (Rak.) 6:2, 6:7 (5:7), 6:0, Hernandez (Šp.) - Chela (Arg.) 6:4, 6:4.
Semifinálové dvojice: Benneteau - Hernandez, Garcia-Lopez - Južnyj.

Reklama

Související témata: