Hlavní obsah

V Paříži hodlají tenistky zapomenout na šok z Fed Cupu

PRAHA

Slzy, které české tenistky ronily po semifinále Fed Cupu s Američankami, už zaschly, ale psychické jizvy se ještě nezhojily. Vždyť scházel jediný míček k postupu. „Taková porážka může holky hodně srazit,“ obával se kapitán týmu Petr Pála. Zůstane stín brněnského nezdaru nad tenistkami i na French Open?

Článek

Žádný úchvatný výsledek ve dvouhře se totiž Češkám od krutého fedcupového víkendu uhrát nepodařilo. „Ale těch turnajů zase tolik nebylo,“ omlouvá svůj ansámbl Pála. „Třeba na Ivetě Benešové se taky podepsalo, že byla nemocná. Petra Kvitová zase doléčovala zraněný kotník,“ vypočítával kapitán.

Z hráček, které v Brně nastoupily, má nyní nejlepší fazónu Lucie Šafářová, jež si zahrála třísetové zápasy s bývalou světovou jedničkou Venus Williamsovou i současnou královnou žebříčku WTA Dinarou Safinovou. „Lucka už několikrát ukázala, že je schopná porazit výborné hráčky,“ potvrdil Pála.

Důležitou roli ale v Paříži sehraje los. „Nasazená asi bude jen Iveta,“ přemítal Pála. „Šance porazit někoho ze špičky na grandslamech je spíš v těch prvních kolech. Pak už si to favoritky dost hlídají.“

Pro Pálu bude jistě zajímavé sledovat, zda svůj comeback do horních pater žebříčku myslí vážně bývalá světová sedmička Nicole Vaidišová (momentálně 57. ve WTA). „Na turnaji v Římě na mě skočil nějaký bacil, a tak jsem jela do Prahy trochu se z toho dostat a navštívit doktora. Kouč za mnou přiletěl minulý týden, trénovali jsme celý týden pět hodin denně,“ řekla Vaidišová.

Její trenér Aleš Kodat v březnovém rozhovoru pro Právo tvrdil, že antuka bude povrchem, který vrátí Vaidišovou mezi špičku. „Do Paříže přijede velmi dobře připravena,“ prohlásil. Podle Pály ale Vaidišovou čeká strastiplná cesta na ztracené pozice: „Nicole obhajuje ještě hodně bodů za loňské čtvrtfinále Wimbledonu. Boj o návrat je vždycky mnohem, mnohem složitější,“ řekl Pála.

Češky na turnajích po Fed Cupu s USA
Iveta BENEŠOVÁ (33. WTA)
Stuttgart – 1. kolo, Estoril – 2. kolo, Madrid – 1. kolo
Lucie ŠAFÁŘOVÁ (46.)
Řím – 2. kolo, Madrid – 3. kolo
Petra KVITOVÁ (48.)
Estoril – 1. kolo, Madrid – 2. kolo
Květa PESCHKEOVÁ (7. debl)
Řím čtvrtfinále, Madrid finále

Reklama

Související témata: