Hlavní obsah

Můžu hrát vyrovnané zápasy i s nejlepšími, věří před Paříží Šafářová

Postup do třetího kola. To je realistický cíl tenistky Lucie Šafářové před startem druhého grandslamu sezóny. Na dvorcích Rolanda Garrose už dokázala česká hráčka dojít do osmifinále, loni ale skončila hned ve druhém kole. Před letošním French Open ale hraje v pohodě a dokázala potrápit bývalou i současnou světovou jedničku.

Článek

V neděli začíná v Paříži French Open, kde jste před dvěma lety postoupila mezi nejlepších šestnáct. Co od Roland Garros čekáte letos?

Loni jsem ale vypadla ve druhém kole, takže letos bych chtěla minimálně o jedno dál. Nechci sama sebe zbytečně dostávat pod tlak. Cítím se ale dobře a moc se těším. Uvidíme, jak mi bude nakloněný los.

Právě ten by mohl znamenat problém. Přesvědčila jste se o tom na posledních turnajích, kdy jste narazila v Římě na Venus Williamsovou a v Madridu na Safinovou?

S oběma jsem ale uhrála set a se Safinovou jako vůbec jediná ze všech! Navíc jsem tam na ni ve třetím setu měla brejk... Přesvědčila jsem se, že i s hráčkami, které momentálně na okruhu WTA dominují, mohu hrát vyrovnané zápasy, a to je před Paříží povzbudivé. Ženská špička je nesmírně vyrovnaná a i hráčky žebříčkově níže postavené mají šanci ty nejlepší porazit.

V minulosti se vám něco podobného právě na French Open podařilo, když jste vyřadila Mauresmovou. Může být letošní Paříž turnajem, který bude pro vás průlomový?

Vždycky se snažím hrát nejlepší tenis. Záleží na tom, zda mi slouží zdraví, zda můžu bez potíží trénovat. Pokaždé, když je to v tomto směru dobré, říkám si, že by to mohlo vyjít. A momentálně se cítím výborně.

Problémy s ramenem, které vás postihly před semifinále Fed Cupu s Američankami, jsou definitivně pryč?

Ještě na turnaji v Římě jsem rameno cítila, ale teď je v naprostém pořádku. Necítím ani žádné jiné neduhy, a tak se můžu soustředit výhradně na tenis.

Jak se vám na French Open ve srovnání s ostatními grandslamy zamlouvá?

Nerozlišuji to, každý z nich má své kouzlo. Wimbledon asi největší. Je to tam neskutečně slavnostní, o čemž svědčí i bílé oblečení. Paříž je zase typická obrovským množstvím lidí a je to krásné město, kde se mi moc líbí.

Reklama