Hlavní obsah

Štěpánek vstoupí do Roland Garros na kurtu č. 1

Český tenista Radek Štěpánek vstoupí do turnaje Roland Garros v neděli zápasem se šampionem z roku 2004 Gastonem Gaudiem z Argentiny na kurtu číslo jedna. V úvodní hrací den se na pařížském grandslamu představí také jediná nasazená Češka Iveta Benešová a Jan Hernych.

Článek

Duel osmnáctého nasazeného Štěpánka s 359. hráčem světového žebříčku je třetím zápasem programu na kurtu číslo jedna. Turnajovou dvaatřicítku Benešovou čeká na "sedmičce" Němka Julia Görgesová, Hernych ve druhém duelu na kurtu číslo šest nastoupí proti třináctému nasazenému Marinu Čiličovi z Chorvatska.

Na pařížské antuce se v prvním hracím dni představí také obhájkyně titulu Ana Ivanovičová. Osmá nasazené Srbka se v prvním duelu na centrálním dvorci Philippa Chatriera utká s Italkou Sarrou Erraniovou.´

Nedělní program tenisového French Open (začátek v 11:00):
Kurt Philippa Chatriera: Erraniová (It.) - Ivanovičová (8-Srb.), Sidorenko (Fr.) - Safin (20-Rus.), Odesnik (USA) - Simon (7-Fr.), Grönefeldová (Něm.) - Mauresmová (16-Fr.).
Kurt Suzanne Lenglenové: Ďatčenková (Rus.) - Johanssonová (Fr.), Serra (Fr.) - Verdasco (8-Šp.), Petrovová (11-Rus.) - Embreeová (USA), A. Murray (3-Brit.) - Chela (Arg.).
Kurt č. 1: Hewitt (Austr.) - Karlovič (26-Chorv.), Vesninová (Rus.) - Brémondová-Beltrameová (Fr.), Štěpánek (18-ČR) - Gaudio (Arg.), Azarenková (9-Běl.) - Vinciová (It.).
Kurt č. 6: druhý zápas Hernych (ČR) - Čilič (13-Chorv.).
Kurt č. 7: třetí zápas Benešová (32-ČR) - Görgesová (Něm.).

Reklama