Hlavní obsah

Tenistka Hradecká ve Štrasburku první titul nezískala

ŠTRASBURK

Tenistka Lucie Hradecká na první titul ve dvouhře na okruhu WTA nedosáhla. Čtyřiadvacetiletá Češka prohrála v dnešním finále na turnaji ve Štrasburku s domácí Aravane Rezaiovou po setech 6:7 a 1:6.

Článek

Hradecká přitom nevstoupila do zápasu špatně a v prvním setu měla za stavu 5:3 výhodu podání. Rezaiová však srovnala a nakonec získala sadu v tie-breaku. Do druhého setu sice vstoupila 84. tenistka světového žebříčku brejkbolem, ale zbytek sady patřil francouzské hráčce.

Česká tenistka se tak ani na druhý pokus nedočkala premiérového titulu ve dvouhře. Loni na turnaji v Bad Gasteinu, který byl jejím nejlepším dosavadním výsledkem, také prohrála ve finále. Mnohem víc se české tenistce na okruhu WTA daří ve čtyřhře, kde už získala pět titulů.

Hradecká se v případě vítězství mohla stát třetí českou vítězkou turnaje ve Štrasburku. Před třemi roky v tomto francouzském městě vyhrála Nicole Vaidišová a v roce 1989 Jana Novotná.

Ve Varšavě vyhrála Rumunka Dulgheruová, 201. tenistka světa

Senzační vítězkou tenisového turnaje ve Varšavě se stala Rumunka Alexandra Dulgheruová, které patří ve světovém žebříčku až 201. místo a v hlavní soutěži si zahrála poprvé v kariéře. V dnešním finále porazila osmou nasazenou Aljonu Bondarenkovou z Ukrajiny 7:6, 3:6 a 6:0.

Dulgheruová se stala teprve pátou tenistkou v historii, která vyhrála turnaj WTA, ačkoli nefigurovala ani v druhé stovce světového žebříčku. Před ní to dokázaly jen Angelique Widjajaová (579.), Fabiola Zuluagaová (285.), Tamira Paszeková (259.) a Lindsay Davenportová (234.).

Rumunská hráčka, jež příští týden oslaví dvacáté narozeniny, přitom o start ve Varšavě málem přišla. "Zmeškala jsem letadlo a dorazila jsem těsně před zápasem. Měla jsem štěstí, že pršelo a program se posunul," uvedla Dulgheruová.

Nejprve vyhrála tři zápasy v kvalifikaci a poté pět utkání v hlavní soutěži. "Byl to neuvěřitelný týden. Je to úžasný příběh," rozplývala se Dulgheruová, které životní úspěch vynesl 98 500 dolarů a 470 bodů. Dosud jich přitom v žebříčku měla jen 283.

ŠTRASBURK (dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Rézaiová (Fr.) - Hradecká (ČR) 7:6 (7:2), 6:1.
Čtyřhra - finále:
Dechyová, Santangelová (2-Fr./It.) - Feuersteinová, Foretzová (Fr.) 6:0, 6:1.
VARŠAVA (dotace 600 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Dulgheruová (Rum.) - A. Bondarenková (8-Ukr.) 7:6 (7:3), 3:6, 6:0.
Čtyřhra - semifinále:
Kopsová-Jonesová, Matteková-Sandsová (3-USA) - Peschkeová, Raymondová (1-ČR/USA) 6:5 skreč.
Čtyřhra - finále:
Kopsová-Jonesová, Matteková-Sandsová - Jen C', Čeng Ťie (2-Čína) 6:1, 6:1.

Reklama

Související témata: