Hlavní obsah

Snad se toho ještě dožiju, doufá stále v titul tenistka Hradecká

Tenistka Lucie Hradecká na první titul ve dvouhře na okruhu WTA ani na druhý pokus nedosáhla. Po loňském nezdaru v rakouském Bad Gasteinu neuspěla ani v sobotním finále podniku ve Štrasburku, když prohrála s domácí Francouzkou Aravane Rezaiovou. "Tak snad to vyjde do třetice, snad se toho ještě dožiju. Nejlépe, kdybych to stihla ještě tenhle rok," řekla Hradecká ČTK.

Článek

Mnohem víc se 24leté české tenistce na okruhu WTA zatím daří ve čtyřhře, kde už získala pět titulů. Ve Štrasburku přitom nebyla daleko od úspěchu i v singlu. "Při prvním setbolu jsem vybrala dobrý servis, ona pak zahrála nepříjemný dlouhý balon a já trošku ztratila koncentraci, protože už jsem si myslela, že míč poletí do autu. Bohužel, spadl těsně před čáru a já to vyhodila do autu. Tam byla chyba, tam se to zlomilo," popsala Hradecká důležitý moment. Při druhém setbolu si Rezaiová pomohla servisem a nakonec získala úvodní sadu v tie-breaku.

Do druhého setu sice vstoupila 84. tenistka světového žebříčku brejkem, ale zbytek sady patřil francouzské hráčce. "Byla jsem myšlenkami pořád v prvním setu, v kterém byla šance. Víc jsem to vyhazovala, než bych měla, zatímco jí všechno spadlo do kurtu a skoro vůbec nekazila. Ve druhém setu byla lepší," uvedla tenistka pražského klubu I. ČLTK.

Momentálně 84. hráčka světa by si mohla vylepšit své dosavadní žebříčkové maximum, kterým je 82. pozice ze začátku letošního května, kam se posunula díky únorovým výhrám na turnajích ITF v Belfortu a v Midlandu.

Narozeniny oslaví až po Roland Garros

"Vůbec netuším, kam by se to teď mohlo posunout, ale do konce roku bych se chtěla vytáhnout k šedesátce," prohlásila Hradecká, která se mohla stát třetí českou vítězkou turnaje ve Štrasburku. Před třemi roky v tomto francouzském městě vyhrála Nicole Vaidišová a v roce 1989 Jana Novotná.

Finálovou účastí, za niž obdržela prémii 19 tisíc dolarů, oslavila čtyřiadvacáté narozeniny, které měla ve čtvrtek. "Je to hezký dárek, finále není špatné, ale pořádná oslava bude, až přijedu domů," plánovala Hradecká. Domů se dostane až po Roland Garros, kde ji v pondělí čeká utkání prvního kola.

Reklama