Hlavní obsah

Šafářová a Hradecká na French Open postupují, Berdych dohrál

PAŘÍŽ

České tenistky Lucie Šafářová a Lucie Hradecká postoupily na grandslamovém French Open do druhého kola. Šafářová vyřadila na úvod turnaje Sabine Lisickou z Německa, Hradecká si poradila s Rakušankou Meusburgerovou. Další výsledky už ale českým fanouškům radost nepřinesly. Tomáš Berdych nestačil na Itala Bolelliho a vypadli také Jiří Vaněk a Barbora Záhlavová-Strýcová.

Článek

Ve skvělé formě pokračuje Hradecká. Finalistka turnaje ze Štrasburku nedala šanci Rakušance Yvonne Meusburgerové a hráčce z kvalifikace povolila pouze tři hry. Soupeřkou pražské rodačky o postup do třetího kola bude Španělka Carla Suarezová Navarrová.

Mnohem více práce měla Šafářová, která až ve třech setech vyřadila Sabine Lisickou po setech 6:2, 1:6 a 6:1. Nyní českou fedcupovou reprezentantku čeká Američanka Venus Williamsová, s kterou hrála nedávno na turnaji v Římě a prohrála 1:2.

Se soutěží se rozloučil Vaněk, který si účast vybojoval v kvalifikaci. V prvním kole nestačil na Chilana Fernanda Gonzaleze, když si vypracoval jen jeden brejkbol, který nevyužil. Sám s loňským čtvrtfinalistou ztratil podání pětkrát.

Své utkání prvního kola French Open zvládl český tenista Ivo Minář, který porazil Španěla Hernandeze po setech 6:3, 7:6(4) a 6:3.

FRENCH OPEN 2009 - výsledky českých tenistů:
MUŽI
Dvouhra - 1. kolo:
F. Gonzalez (Chile) - Jiří Vaněk (ČR) 6:3, 6:2, 6:3, Bolelli (It.) - Tomáš Berdych (ČR) 6:4, 6:4, 5:7, 4:6, 6:3, I. Minář (ČR) - Hernandez (Šp.) 6:3, 7:6 (7:4), 6:3.
ŽENY
Dvouhra - 1. kolo:
Lucie Šafářová (ČR) - Lisická (Něm.) 6:2, 1:6, 6:1, Lucie Hradecká (ČR) - Meusburgerová (Rak.) 6:1, 6:2, Dominguezová Linová (Šp.) - Barbora Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:1, 4:6, 9:7.
Výsledky ostatních zápasů najdete zde

Reklama