Hlavní obsah

Šafářová se těší na Venus Williamsovou, Hradecká zvládla premiéru

PAŘÍŽ

Tenistka Lucie Šafářová porazila v prvním kole French Open německou naději Sabine Lisickou a postoupila do druhého kola vstříc duelu s Američankou Venus Williamsovou. "Určitě se na ten zápas těším. Je to výborná hráčka, hraje výborný tenis, ale já se s tím pokusím poprat," řekla dvaadvacetiletá brněnská tenistka směrem k zápasu s turnajovou trojkou.

Článek

Se starší ze sester Williamsových hrála Šafářová dvakrát a oba duely prohrála. Naposledy letos na antuce v Římě, kde podlehla ve třech setech. "Byla silná a ukázala, že má talent. Musím ji pochválit," řekla v Itálii o Šafářové bývalá světová jednička.

Na antuce může cítit větší šanci na možné překvapení. "Síla, kterou sestry Williamsovy vyvinou, a servis, který ona má, to je samozřejmě na antuce hratelnější. Nějaké zkušenosti s ní už mám, vím, co od ní mohu očekávat. Snažím se pomalinku posouvat kupředu a čekám na nějaký dobrý výsledek," konstatovala levou rukou hrající Šafářová.

Do zápasu s Lisickou vstupovala s negativní bilancí 0:1. S o tři roky mladší soupeřkou prohrála letos v Memphisu. "To je vždycky hrozně nepříjemné. Ona výborně servíruje, což člověka dostává pod tlak, ale musím říct, že v prvním setu ani moc dobře neservírovala. To byl oproti Memphisu markantní rozdíl," vysvětlila Češka.

Hradecká to brala jako normální turnaj

Vítěznou grandslamovou premiéru ve dvouhře má za sebou Lucie Hradecká. "Nervy to samozřejmě byly, ale snažila jsem se to nebrat jako grandslamový zápas, ale jako obyčejný zápas na nějakém úplně normálním turnaji," řekla finalistka turnaje ve Štrasburku, která v prvním kole nedala šanci Yvonne Meusburgerové z Rakouska.

Soupeřka vypadala po kvalifikaci unaveně a pražská rodačka jí povolila jen tři hry. "Špatně se i pohybovala a hrála hodně volně, což mi docela vyhovovalo, protože jsem věděla, že mi ničím neublíží. Věděla jsem, že když já neudělám chyby, tak to bude v pohodě," popsala dule, který netrval ani hodinu.

Díky úspěchu z minulého týdne se Hradecká posunula na 67. místo světa, což je její dosavadní maximum. "Tak si to zkouším užívat na kurtu," usmála se. A proč začíná stoupat ve dvouhře až ve čtyřiadvaceti letech? "Povedlo se mi srovnat hlavu - nehrát na kurtu tak riskantně, spíš využívat své vlastní síly, věřit vlastnímu tenisu," naznačila.

Reklama