Hlavní obsah

Tenista Berdych se na nohu nevymlouval, ocenil soupeře

Na pařížské antuce se Tomáš Berdych necítí pevně v kramflecích. S letošním Roland Garros se rozloučil hned v prvním kole, když prohrál v pěti setech s Italem Simonem Bolellim a za poslední tři roky tak na French Open vyhrál jen jeden duel.

Článek

"S tím mým stylem se s nimi (s antukáři) budu trápit vždy daleko víc. Může se říct, papírově slabší soupeř, ale ti kluci, co hrají antukovou hru, z toho mohou těžit. Když mají proti sobě hráče, který nemá stejný styl, tak jim to krásně sedí," říkal Berdych po vyřazení.

"Kdyby to byl betonový tenis, tak si myslím, že spíš budu v 70 až 80 procentech lepší než oni," dodal s tím, že bude muset přijít taky s něčím novým. "Abych mohl mít na pomalém povrchu úspěch," uvažoval.

S Bolellim prohrál úvodní dvě sady, ale pak se dokázal vzpamatovat a jako vítěz turnaje v Mnichově srovnal krok i skóre. V rozhodující sadě ale dvakrát přišel o podání a nakonec i o celý zápas.

"Snažil jsem se bojovat do konce, zkusit to otočit, bohužel to nevyšlo ke konci, to se nedá nic dělat," konstatoval Berdych.

Berdych si trochu stěžoval na německého hlavního rozhodčího, který za stavu 3:3 v páté sadě opravil výrok lajnového sudího v jeho neprospěch, což tenistu rozhodilo. "To samé mi udělal už v Mnichově při mečbolu. Asi mě nemá rád," řekl třiadvacetiletý Berdych.

Devatenáctý nasazený měl před cestou do Roland Garros týden klid kvůli prasklině ve stehenním svalu. Do Francie ale odjel bez komplikací a na nohu vyřazení nesvaloval. "Noha byla stoprocentně v pohodě. Chtěl bych vyzdvihnout, že soupeř hrál opravdu dobře."

Reklama