Hlavní obsah

Tenistka Vaidišová je ráda, že obnovila práci s Kodatem

PAŘÍŽ

Tenistka Nicole Vaidišová se vrátila ke starým pořádkům, od února opět trénuje se svým nevlastním otcem Alešem Kodatem, což cítí jako změnu k lepšímu. Potřebuje ale čas, aby se vrátila i ke svým bývalým výsledkům a postavení v žebříčku. A jednou se podle svých slov nebrání návratu do fedcupového týmu.

Článek

Na pařížském French Open ještě neukázala výraznou změnu k lepšímu. V prvním kole udělala padesát nevynucených chyb a prohrála se Španělkou Virginií Ruanovou Pascualovou.

"Určitě je to (návrat ke Kodatovi) změna k lepšímu, ale nemůže nikdo čekat, že po týdnu to bude zpátky, kde to bylo. Bude to trvat, ale jsem ráda, že jsme spolu obnovili spolupráci," řekla.

S Kodatem se Vaidišová rozešla loni v březnu. Angažovala britského kouče Davida Felgatea, ale společně se jim nedařilo. Přítelkyně Radka Štěpánka šla od porážky k porážce a v žebříčku klesla až do osmé desítky. I proto se letos v únoru vrátila ke Kodatovi.

"Hodně věcí se vrátilo zpátky technicky," dodala s tím, že Kodat pro ni představuje psychickou oporu. Pauza prý nepoznamenala jejich vztahy, oba prý ale potřebovali od sebe oddech. Přitom nečekala, že po obnovení vzájemné spolupráce vyhraje hned první turnaj.

Momentálně si nestanovila, že se chce vrátit k původním výšinám. Vítězka šesti turnajů WTA a bývalá sedmá hráčka žebříčku dvouhry (z roku 2007) začíná fakticky od začátku. "Letošní rok beru jako poznávací," řekla dvacetiletá rodačka z Norimberku.

Její zápasová bilance je stále negativní. Letos vyhrála osmkrát a desetkrát odešla poražena. "Ty prohry teď neberu jako konec světa, to se nedá nic dělat, jsou další turnaje, další zápasy."

Doufá, že si třeba v nadcházející travnaté části sezony zvedne náladu. "Na trávu se těším, i když paradoxně ji mám nejméně ráda. Wimbledon neberu jako klíčový, ale potřebuju hrát víc zápasů, dostat se do rytmu. Vím, že mám tréninkový deficit," řekla Vaidišová.

Od února 2008 chybí Vaidišová v českém fedcupovém týmu. Nejdříve se omluvila s tím, že se soustředí na vlastní kariéru, a letos jednání o její případné účasti ztroskotala na finančních podmínkách s manažerem. Do budoucna Vaidišová doufá, že by opět mohla nastoupit. "Není to pro mě uzavřená záležitost," řekla tenistka.

Reklama

  4 : 6, 5 : 6 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 5 : 6 probíhá Živě
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori