Hlavní obsah

Tenistka Zakopalová: Snad na mě štěstí ještě někdy sedne

Klára Zakopalová byla na pařížské antuce blízko prvotřídní senzaci. S druhou tenistkou světa Serenou Williamsovou sehrála v 1. kole French Open naprosto vyrovnaný zápas a podlehla až po dvou a půl hodině 3:6, 7:6, 4:6, když statečně odvrátila sedm mečbolů. "Řekla, že patří na první místo na světě, že by na kurtu nechala život. Počítala jsem s tím, že tam vlítne jako uragán," řekla Zakopalová.

Článek

Nechybělo moc a mohla jste porazit druhou tenistku světa. Co scházelo, abyste zopakovala letošní vítězství nad Serenou Williamsovou ze španělské Marbelly?

Hmm, je to smůla. Kdybych ve třetí sadě proměnila tři gameboly na 3:1, tak by to bylo zajímavý. Ale věděla jsem, že je Serena na antuce hratelná. Takže jsem se snažila dávat jí balóny k lajnám, aby mě nemohla tak tlačit.

Na grandslamu bývá mnohem těžší porazit favoritky.

Je to těžší, protože ona je tady hodně namotivovaná. Řekla, že patří na první místo na světě, že by na kurtu nechala život. Počítala jsem s tím, že tam vlítne jako uragán, ale já jsem byla dobře připravená. Po těch sedmi Sereniných mečbolech už jsem si říkala, že to celé otočím...

Pařížští diváci byli z vašeho výkonu nadšení a okamžitě jste si je získala na svou stranu. Co jste říkala jejich ohromné podpoře?

Lidi byli perfektní, ale já prohrála a to je na houby. Žádný body do žebříčku se mi nepřičtou. Naopak. Teď spadnu o třicet míst.

Vypadalo to, že s vaší formou jste mohla uhrát solidní turnaj. Nebýt ovšem toho losu.

Nemám prostě slov, takový los... . Ale co nadělám. Snad na mě štěstí ještě někdy v budoucnu sedne (směje se) . Že jsem se Serenou hrála vyrovnaně, je sice dobré, ale nic to neřeší. Je totiž úplně jedno, jestli prohraju dvakrát 0:6 nebo 4:6 ve třetím s kýmkoli. Ty body mi tam nepřipíšou.

Reklama