Hlavní obsah

Nadal chce, aby se tenis postavil antidopingovým pravidlům

PAŘÍŽ

První tenista světového žebříčku Rafael Nadal vyzval vedení Mezinárodní tenisové federace (ITF), aby se postavilo proti pravidlům Světové antidopingové agentury (WADA). Dvaadvacetiletému Španělovi se nelíbí zejména to, že tenisté musí na hodinu přesně informovat o svém každodenním pobytu kvůli mimosoutěžním testům.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal

Článek

"Vím, že proti dopingu se nebojuje lehce, ale platit takovou cenu? ITF by měla něco udělat, protože nás pravidla dostávají pod velký tlak. Myslím, že tohle už je obtěžování," citovala Nadala agentura Retuers, který nové regule kritizuje od jejich zavedení a naposledy tak učinil na probíhajícím Roland Garros. "Není příjemné, když za vámi přijdou v osm ráno na pokoj. Jenom vám zavolají: 'Jsme tady' a vy přijdete o dvě hodiny spánku. To není moc pěkné," dodal.

Nadal se také zastal francouzského tenisty Richarda Gasqueta, který měl pozitivní nález na kokain a byl suspendován. "Jasně, našli mu v těle kokain, ale jsem si jistý, že nic nebere. Znám ho, je to můj dobrý kamarád a minulý týden jsem s ním o tom mluvil," prohlásil rodák z Mallorky. "Je to prostě nemožné. Když políbíte holku, která bere kokain, může se stát cokoliv. Tak to prostě je a pokud vám tohle může zničit život a kariéru, tak to není fér," uvedl.

Reklama

  Kosťuková - Vondroušová dnes 17 : 15
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová