Hlavní obsah

Williamsová obvinila na Roland Garros soupeřku z podvádění

PAŘÍŽ

Tenistka Serena Williamsová po sobotním utkání třetího kola Roland Garros obvinila soupeřku z podvádění. Americká hráčka totiž prohrála první set zápasu s Maríou José Martínezovou Sánchezovou poté, co španělská hráčka zasáhla míček rukou, získala důležitý brejk a vyhrála první set. Z postupu se ale nakonec po vítězství 4:6, 6:3 a 6:4 radovala Williamsová.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Americká tenistka Serena Williamsová

Článek

"Nemyslím si, že by ji míček trefil. Naopak! Jsem si stoprocentně jistá, že ji zasáhl do ruky," citovala Williamsovou agentura Reuters. "Tenisová pravidla mluví jasně: Když vás trefí míček do těla, automaticky ztrácíte bod. Takže když ji zasáhl, měla přijít o bod a nepodvádět," prohlásila. "A myslím, že to musela cítit. Dala jsem pořádnou ránu," dodala.

Williamsová se snažila dovolat spravedlnosti u rozhodčího, ale nepochodila. "Říkám mu: 'Ptal jste se jí?' A on na to: 'Řekla mi, že ji míček netrefil'," uvedla vítězka Roland Garros z roku 2002. "Tak jsem se jí podívala přímo do očí: 'Proč? Prostě přiznej, jestli tě míč zasáhl, nebo ne.' A ona jen sklopila oči... Nemůžu prostě respektovat někoho, kdo chce hrát profesionálně tenis, ale neumí se jako profesionál chovat," dodala.

Martínezová si i po utkání stála za tím, že ji míč netrefil, přestože podle televizních záběrů to vypadalo na zásah rukou. "Dala jsem před sebe raketu a míč se odrazil do hřiště. Takže bod pro mě," prohlásila.

Williamsová nakonec výsledek otočila a v příštím kole se utká s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou.

Reklama